Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Policia Local realitza una campanya d’inspecció en la venda de joguines

Escrit per a 4 de Gener de 2022

  • S’ha revisat l’etiquetatge de més de 6.300 joguines a diferents establiments de Palafrugell.

Coincidint amb la campanya de Nadal i Reis, la Policia Local de Palafrugell ha realitzat un seguit d’inspeccions en comerços de venda de joguines per garantir-ne la seva seguretat. L’operació l’ha dut a terme la Unitat de Policia Administrativa, en coordinació amb el departament de Consum de la Generalitat. D’aquesta campanya pilot a Palafrugell n’hem parlat al nostre matinal amb l’agent de la Unitat de Policia Administrativa, Toni Torres.

Inspeccions centrades en l’etiquetatge

Les tasques d’inspecció s’han centrat en l’etiquetatge de les joguines. Entre els dies 23 i 27 de desembre es va realitzar una primera fase on, aleatòriament, es van inspeccionar la meitat de les botigues. Es va fer tant a les anomenades multi preu, com a les especifiques de venda de joguines. En aquestes inspeccions es comprovava tant l’etiquetatge de les joguines, així com la documentació dels establiments i que els tiquets de venda recollissin la informació necessària. En cas de detecció d’anomalies en l’etiquetatge, aquestes joguines eren apartades de la venda fins a poder esmenar-ne les deficiències.

A la finalització de la primera fase de la campanya, per a la seguretat a les joguines, se n’han inspeccionat un total de 6.315 a les diferents botigues. D’aquestes, 514 han estat retirades de la venda preventivament per deficiències al seu etiquetatge. D’aquestes més de 500 joguines retirades, 183 s’han passat a destruir a causa de l’impossibilitat de les botigues d’esmenar-ne les deficiències. 331 articles han quedat pendents per la segona fase de la campanya.

Aquesta prova pilot s’ha centrat en l’etiquetatge, però es preveu que en properes edicions, i segons les necessitats, també tingui cura d’altres apartats com la seguretat.

La segona fase d’aquest dispositiu es realitzarà la setmana del 17 al 21 de gener. Consistirà en una nova inspecció a les botigues on s’hagin retirat de la venda joguines amb anomalies a l’etiquetatge. Si les botigues han pogut solucionar aquestes deficiències, les joguines tornaran a ser reposades per a la venda. En cas contrari es procedirà a la seva destrucció.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *