Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Policia Local demana precaució davant l’alt risc d’incendis forestals

Escrit per a 14 de Juny de 2022

  • Des de la Policia Local es remarca que el risc d’incendis forestals és alt a la nostra comarca.
  • Es demana evitar situacions de risc.

Els primers dies del mes de juny han estat marcats per la presència d’una massa d’aire més càlida de la mitjana a l’atmosfera, causant un ascens dels termòmetres. A més, aquesta situació es veurà agreujada els pròxims dies per l’arribada d’una nova massa d’aire càlid provinent del nord d’Àfrica amb pols en suspensió, tal com explicava el meteoròleg Josep Pascual als nostres micròfons.

Les altes temperatures i l’ambient sec previst durant aquest estiu suposarà un increment del risc d’incendis a la nostra comarca, tal com remarca Dídac Martínez, caporal de la Policia Local de Palafrugell. En aquest sentit, demana molta precaució a tothom que visiti els espais naturals.

Martínez destaca que es protegirà l’accés de vehicles amb motor en els espais naturals, com és el massís de les Gavarres o l’espai protegit de Castell-Cap Roig. A més, també recorda que altres accions també poden ser les causants d’incendis com les cigarretes mal apagades o el llançament d’ampolles de vidre.

Per altra banda, remarca que està prohibit usar pirotècnia en zones pròximes als espais naturals. Però, també demana precaució a les zones urbanes durant la revetlla de Sant Joan.

Cal destacar que, en cas de veure una columna de fum, s’ha de trucar al telèfon d’emergències, el 112.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *