Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Policia Local de Palafrugell valora la campanya de controls de seguretat

Escrit per a 7 de Febrer de 2021

  • Es valora positivament la campanya realitzada de controls de seguretat en el transport escolar i de sistemes de retenció infantil en els vehicles.
  • L’actuació del cos policial palafrugellenc forma part d’una campanya que es porta a terme diversos cops a l’any al municipi.

La Policia Local de Palafrugell va activar en la darrera setmana un dispositiu específic per controlar el transport escolar al municipi. El control comprova que els vehicles no tinguin deficiències tècniques, revisa tots els elements de seguretat i la forma com realitzen el servei, entre altres elements.

La finalitat del dispositiu és conscienciar els operadors del transport escolar de la normativa a complir, i es dirigeix als conductors, as educadors, as acompanyants dels alumnes i també directament a les seves famílies. L’objectiu principal de la campanya passa per fer un recordatori al compliment de totes les normes lligades a aquest tipus específic de transport, que diàriament és molt elevat.

Cal destacar que la Policia Local ha informat que tant les empreses de transport escolar com els conductors, així com les persones vincules a aquest servei, han mostrat un alt nivell de conscienciació mentre que majoritàriament tots els elements de seguretat funcionaven a la perfecció. Per aquest motiu se’n fa una valoració molt positiva.

Al matinal de Ràdio Palafrugell n’hem parlat amb en Sito Garcia, caporal de la Policia Local de Palafrugell.

D’altra banda, aprofitant aquesta actuació també es va aprofitar per controlar als cotxes privats observant tots aquells elements de seguretat quan es viatja amb infants al vehicle. Els sistemes de retenció infantil, així com la bona instal·lació de les cadiretes, van ser els principals elements on es van detectar diverses disfuncions entre els conductors. Per aquest motiu, la Policia Local insisteix en la necessitat de ser conscients a l’hora d’agafar el vehicle quan es circula amb menors al seu interior.

Rafel Corbí per a Ràdio Palafrugell


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *