Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Policia Local de Palafrugell celebra el Patró i presenta els seus objectius per al 2023

Escrit per a 27 de Gener de 2023

  • El cap de la Policia Local reivindica el cos i destaca la necessitat de col·laborar amb altres policies
  • La Policia Local posa en marxa l’eina tecnològica M-7 i crea l’Oficina d’Atenció a la Víctima

La Policia Local de Palafrugell ha celebrat aquest divendres 27 de gener l’acte oficial de commemoració del Patró de la Policia Local al Teatre Municipal de Palafrugell. Una vegada més, aquesta cita anual ha servit per reconèixer i posar en valor la tasca que realitza el cos de seguretat local.

Durant l’acte s’han felicitat públicament diversos agents del cos per la seva intervenció en actuacions de mèrits al servei de la comunitat. Així mateix, s’han reconegut membres d’altres cossos de seguretat com Bombers i Mossos d’Esquadra per la seva col·laboració amb la Policia Local.

El regidor de la Policia Local, Josep Piferrer, ha destacat que hi ha feines que no són tan visibles. Per exemple, l’atenció a persones que han patit un accident, a gent gran que es desorienta o que requereixen l’ús dels desfibril·ladors.

El cap de la Policia Local, David Puertas, ha reivindicat el cos i ha destacat en el seu discurs que “és un fet que la delinqüència ha evolucionat, s’ha especialitzat i s’ha tornat més itinerant. I per aquest motiu els cossos policials han de col·laborar plegats i també evolucionar”.

Puertas ha recordat els moments difícils que es van viure durant la pandèmia. Explica que sense la col·laboració d’altres sectors de la societat hauria estat molt complicat gestionar-ho. Va donar les gràcies als professionals del CAP, Protecció Civil, la Creu Roja, serveis socials i Oohx!gen.

Però la Policia Local mira cap al futur i per aquest any 2023 ha presentat dos dels seus principals objectius. El primer és l’eina tecnològica M-7, que es posarà en marxa el proper mes de febrer i que suposa una connexió directa entre ciutadania el cos policia a través d’aquesta aplicació que oferirà múltiples serveis per donar una resposta ràpida i eficient. L’M-7 també permetrà incidir d’una manera més segura amb els grups de risc, especialment gent gran i víctimes de violència masclista. El segon objectiu per aquest nou any és la creació de la Oficina d’Atenció a la Víctima.

Pel que fa al balanç del 2022, aquestes són les dades més destacades:

  • Millora dels sistemes de videovigilància estàtica i de captació de matrícules: 29.000.000 de matrícules vigilades, 6443 vehicles sospitosos d’estar relacionats amb delictes.
  • Policia Comunitària: 30è aniversari de la seva creació, 136 casos de convivència i mediació en seguiment, 285 habitatges ocupats geolocalitzats i classificats, 1000 hores de patrullatge a peu, xerrades sobre civisme, convivència i drogues a 1200 alumnes de 1er i 2on d’ESO.
  • Unitat de Seguretat Ciutadana: 16025 Serveis, 100 detinguts, tasca preventiva i reacció immediata i eficaç als incidents.
  • Unitat de Policia Administrativa: Tramitació de més d’un miler d’actes per infracció a la llei 18/2009, 1900 actes per infraccions a l’ordenança de convivència i civisme, 1100 denúncies de la llei 4/2015 de protecció a la seguretat ciutadana, 15 infraccions per incomplir horari de tancament, 8 inspeccions a establiments, 33 peticions raonades i dos precintes cautelars.
  • Unitat de trànsit: 286 accidents, 28 campanyes del servei català del trànsit amb 280 controls, 200 alcoholèmies administratives, 63 penals, 22 drogotest positius, 5714 denúncies per infraccions a les ordenances de trànsit, 518 denúncies pel SCT.
  • Unitat canina: 164 serveis, 154 denúncies per tinença de substàncies estupefaents.

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *