Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La plataforma de comerç en línia de la Diputació de Girona permet geolocalitzar els establiments

Escrit per a 2 de Gener de 2023

  • El mercat web (marketplace) gratuït «A casa en un clic» consta actualment de 1.624 negocis.
  • Acaba de posar a disposició dels establiments una passarel·la de pagament, per facilitar-los les gestions de venda digital 

«A casa en un clic», la plataforma de comerç en línia de la Diputació de Girona, continua incorporant serveis. A partir d’ara, tots els establiments de la demarcació que hi estan adherits es poden geolocalitzar gràcies a la incorporació del Sistema d’Informació Territorial Municipal (SITMUN). D’aquesta manera, serà molt més fàcil ubicar-los i desplaçar-s’hi.  

Un cop localitzat el negoci en el mapa, un sol clic permet obrir-ne una fitxa individualitzada, que conté dades com les coordenades exactes, l’adreça, el telèfon de contacte o el lloc web oficial, acompanyades d’una fotografia de l’espai o la seva imatge corporativa.  

Aquest mercat web gratuït el va engegar, a mitjans de l’any 2020, el Servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Girona amb l’objectiu d’incentivar el consum de proximitat, ajudar el petit comerç local i, en definitiva, crear un espai que li donés visibilitat, on poder oferir els seus serveis o productes en un moment complicat per al teixit econòmic de la demarcació, per l’esclat de la pandèmia de la covid.

En l’actualitat, «A casa en un clic» consta de 1.624 establiments repartits en 47 portals gestionats per diversos ens locals de les comarques gironines. Dels 62 ajuntaments adherits, 46 tenen una plataforma pròpia, mentre que la resta, tots municipis de la Cerdanya, han decidit crear-ne una d’àmbit comarcal. Entre els municipis de la nostra comarca hi ha Begur, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro i Torroella de Montgrí.

En la plataforma es poden consultar tots els comerços i els negocis existents, a través de cerques per municipi o per categoria. A més, la cerca avançada permet filtrar, segons el mètode de pagament, si el producte es pot servir a domicili, si es pot comprar en línia, etc. Ara mateix, hi ha 549 usuaris registrats.  

Paral·lelament, s’hi ha habilitat un espai perquè cada municipi pugui promoure-hi campanyes de comerç local pròpies o durant èpoques de l’any específiques, com ara Nadal, Sant Jordi o el Black Friday.

Passarel·la de pagament 

La Diputació de Girona també acaba de posar a disposició de tots els establiments adherits a «A casa en un clic» una passarel·la de pagament. Es tracta d’una eina de fàcil configuració que pretén facilitar la gestió de venda digital a tots els negocis que s’hi vulguin acollir i que respon a una demanda dels ajuntaments de la demarcació.  

L’ens supramunicipal dona suport als ens locals en la posada en funcionament i l’ús dels diferents portals, però són els municipis els encarregats de la gestió diària dels seus espais quant a contingut o registre d’altes i baixes d’establiments. Els ajuntaments que vulguin adherir-s’hi poden tramitar la sol·licitud directament per via telemàtica.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *