Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La pel·lícula danesa ‘El Pacte’ s’estrena a Palafrugell

Escrit per el 29 de Gener de 2022

  • El film es podrà veure durant el cap de setmana, des de divendres.
  • El director ha estat guardonat amb diversos reconeixements per la seva obra.

La pel·lícula danesa El Pacte de Bille August es va estrenar el divendres al Teatre Municipal de Palafrugell i es projectarà durant tot el cap de setmana, tal com ens explica Àlex Cebollero del Cine Club Garbí.

El film presenta la vida de Karen Blixen, l’autora de la famosa novel·la Memòries d’Àfrica. A més, als 63 anys ja ha aconseguit l’èxit i tot apunta que serà proclamada com a Premi Nobel de Literatura.

En el retorn al seu país, a Dinamarca, comença a introduir-se en un cercle de relacions literàries i allà coneixerà el poeta Thorkild Bjørnvig de 29 anys, qui li farà trontollar la vida. Els dos faran un pacte que consistirà que ella l’ajudarà a assolir l’èxit, però acabarà esdevenint una relació de dependència.

El director i el càsting

Pel que fa a la direcció, Bille August de 73 anys té experiència en el món del cinema i la televisió, sent l’autor de nombroses produccions audiovisuals. Entre les seves obres més destacades hi trobem Pelle el conqueridor, amb la qual va ser guardonat i també, va projectar-se fa dècades a Palafrugell. Entre els seus reconeixements, ha guanyat dues Palmes d’Or i un Òscar a la pel·lícula de parla no anglesa. 

Pel que fa als actors i les actrius, Cebollero remarca que els i les protagonistes no són gaire coneguts a casa nostra.

Una pel·lícula d’estrena a Palafrugell

Per altra banda, Àlex Cebollero es mostra satisfet que pel·lícules d’estrena puguin arribar a cinemes més petits i més, si poden ser doblades al català. Aquesta setmana també es podrà veure a Begur i Palamós.

L’audiovisual va ser estrenat divendres i també es podrà veure en diverses ocasions aquest cap de setmana, entre elles doblades al català.

  • Dissabte a les 17 hores en català
  • Dissabte a les 19.15 hores en versió original subtitulada al castellà
  • Dissabte a les 21.30 hores en castellà
  • Diumenge a les 17 hores en català
  • Diumenge a les 19.15 hores en català

Pròximes projeccions

Des del Cine Club Garbí ja s’està preparant la cartellera de les pròximes setmanes. El cap de setmana vinent arribarà el film d’animació suec, noruec i danès La meva mare és una goril·la de Linda Hambäck, recentment estrenat. Va dirigit a un públic infantil a partir dels 3 anys.

També arribarà la pel·lícula francesa Delicioso d’Éric Besnard, en la qual coneixerem la història d’un excel·lent cuiner que obre un restaurant durant la Revolució Francesa. Així mateix, es projectarà la setmana vinent al Teatre Municipal de Palafrugell.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).