Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La pandèmia fa créixer l’esperit solidari de Palafrugell

Escrit per el 4 de Gener de 2021

  • La nova realitat sorgida arran de la situació d’emergència social i sanitària ha comportat un increment de persones que s’ofereixen per fer voluntariat, tant des de les entitats com des de xarxes i plataformes informals.

Des del passat mes de març, més de 200 persones s’han mobilitzat a Palafrugell per participar en accions de voluntariat essencials tant a través d’entitats de voluntariat com en les xarxes solidàries, grups de confecció mascaretes, etc. Les accions de voluntariat han permès atendre una mitjana de 800 persones vulnerables cada mes, ja sigui amb el repartiment de menjar o de mascaretes, amb l’ajuda per anar a comprar, amb la realització de trasllats o altres gestions essencials que no haurien estat possibles sense l’ajuda de les persones voluntàries.

Increment del suport als ens locals

Aquesta nova realitat de mobilització ciutadana ha fet que el Departament de Treball Afers Social i Família de la Generalitat de Catalunya incrementi el suport als ens locals amb mesures extraordinàries en l’àmbit de les accions del voluntariat. Des de l’Ajuntament de Palafrugell s’ha volgut prioritzar la protecció i seguretat de tots els participants en les accions de voluntariat. En aquest sentit, s’han destinat 6.946 euros a millorar la protecció de totes les persones involucrades en el voluntariat (persones voluntàries i persones destinatàries de l’acció) mitjançant la compra d’equips de protecció individual i de protecció física dels espais (mampares) pels projectes de voluntariat.

D’aquesta manera, Creu Roja i Càritas, les dues entitats que mobilitzen més voluntariat en aquest moment, disposen d’equips de protecció individual tant a disposició de la ciutadania mobilitzada, per als seus equips humans i per altres entitats de voluntariat que en puguin necessitar.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).