Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La palafrugellenca Estefanía Rodríguez participa en un concurs d’alta cuina

Escrit per a 5 de Gener de 2022

  • Estefanía Rodríguez estudia el Grau Superior de Cuina i Gastronomia a l’Institut Baix Empordà.
  • Els premis estan organitzats per una escola d’alta cuina de Madrid.
  • Només hi participen 50 estudiants.

L’estudiant palafrugellenca Estefanía Rodríguez ha estat seleccionada per participar a la segona fase del Premi Promeses d’alta cuina Le Cordon Bleu de Madrid. Ella té 19 anys i actualment està cursant el segon curs del Grau Superior de Cuina i Gastronomia a l’Institut Baix Empordà.

Le Cordon Bleu és una escola d’alta cuina situada a la capital espanyola que ofereix cursos relacionats amb la cuina i la pastisseria. També ofereix un programa universitari de grau amb la col·laboració de la Universitat Francisco de Vitoria.

Aquests premis posen el repte als i les estudiants de plantejar un plat d’alta cuina innovador, allunyant-lo del que s’ofereix habitualment per aportar noves experiències, tal com ens explica l’Estefanía Rodríguez.

L’Estefanía haurà de preparar un plat d’alta cuina, que no pot escollir, i presentar-ho en un vídeo que es penjarà a Facebook, com a màxim al 27 de gener. D’aquesta manera, haurà de demostrar quina és la seva pràctica adquirida durant els estudis.

En aquesta segona fase només hi participen 50 estudiants de 32 escoles de tot l’Estat -5 de Catalunya- i el nivell és alt. Per aquest motiu, l’organització ha fixat uns barems molt clars. L’estudiant palafrugellenca va haver de presentar les qualificacions de l’últim curs. No obstant això, afegeix que es veu preparada i que està rebent tot el suport del professorat i dels seus companys i companyes.

Vinculada amb la cuina des de petita

L’Estefanía Rodríguez afegeix que la vinculació amb la gastronomia li ve des de petita, ja que ha estat molt present a la seva família i que li han transmès la gastronomia andalusa. A més, comenta que ha participat en altres concursos i que va presentar-se a Master Chef.

El seu desig és poder arribar a tenir el seu restaurant que ofereixi una gastronomia que traslladi els clients als seus records de la infantesa.

Per acabar, Estefanía Rodríguez remarca que està molt contenta amb l’experiència a l’Institut Baix Empordà. Remarca que ha après molta tècnica, no només en com fer els plats, sinó en com emplatar-los.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *