Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La palafrugellenca Anna Sabrià, nominada als Premis d’Arquitectura de Girona per tres projectes

Escrit per el 6 de Maig de 2024

  • Està nominada en les categories d’Arquitectura i Interiors. Un dels projectes és l’espai La Blava va de Calella de Palafrugell.

L’arquitecta palafrugellenca Anna Sabrià està nominada als Premis d’Arquitectura de Girona per tres projectes. En la categoria d’Arquitectura hi ha la Casa Indiana. I en Interiors, l’espai La Blava va de Calella de Palafrugell i el Restaurant Villa Mas de Sant Feliu de Guíxols. A la 26a edició dels premis, s’hi van presentar uns vuitanta projectes i n’han seleccionat 24. L’entrega dels premis serà el 7 de juny.

Les obres es divideixen en quatre categories: arquitectura, interiors, paisatges i efímers. El jurat ha tingut en compte aspectes com els espais de nova planta, rehabilitacions, interiors, la relació de les construccions amb el seu entorn i les obres temporals.

Hotel 4s de Blanes
La Casa Indiana. Hotel 4s de Blanes

En la categoria d’Arquitectura, Sabrià està nominada per La Casa Indiana. Hotel 4s de Blanes. Ha reformat una casa d’indians a primera línia de mar, davant de Sa Palomera. Es coneix com a can Massó i data del segle XIX. Inicialment, només tenia dues plantes, però més tard se n’hi va construir una. L’edifici està catalogat perquè és un dels pocs que es conserven del llegat indià. Actualment, és un hotel d’onze habitacions amb un espai de restaurant.

La Blava va de Calella
La Blava va de Calella

En la categoria d’Interiors, Sabrià està nominada per dos projectes. Un és l’espai La Blava va de Calella de Palafrugell que ven cuina casolana per emportar i productes de proximitat.

Ha reformat la imatge de les botigues de queviures tradicionals amb materials de proximitat, com la ceràmica vidriada. A més, ha recuperat elements arquitectònics, com la volta, i el mobiliari de fusta.

Restaurant Villa Mas
Restaurant Villa Mas

L’altre projecte d’interiors nominat és el Restaurant Villa Mas, un edifici modernista a primera línia de mar de la platja de Sant Pol de Sant Feliu de Guíxols. Sabrià ha ampliat la cuina per fer-la més còmode i ha tingut en compte la llum, l’acústica i la interacció dels treballadors.

El jurat està format per tres arquitectes.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).