Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Fundació Oncolliga impulsa l’Onco 100×100

Escrit per a 17 de Setembre de 2020

  • Es tracta de sumar, un mínim, de 100km en 100 dies i es pot fer de manera individual o en equip. Per a participar-hi cal fer un donatiu inicial de 30 euros.
  • Tota la recaptació es destinarà íntegrament a l’ajuda al malalt de càncer.

La pandèmia de la COVID-19 ha provocat que des del mes de març les activitats de la Fundació Oncolliga Girona no s’hagin pogut celebrar. Això, de moment, ha suposat una baixada dels ingressos de prop de 400.000 euros. No obstant això, durant aquests mesos des de l’entitat han buscat alternatives per pal·liar aquesta aturada de les activitats. En aquest sentit, 15 dies després de conèixer-se que s’ajornava l’Oncotrail 2020, la Fundació Oncolliga impulsa l’Onco 100×100.

Lluís Comet, director de l’Oncotrail, ha visitat els estudis de Ràdio Palafrugell per presentar el nou repte que la Fundació Oncolliga Girona impulsa: l’Onco 100×100. La finalitat d’aquesta prova és fer un mínim de 100 quilòmetres en 100 dies. Comet ha explicat que és un repte assumible a tothom perquè es pot fer de qualsevol manera.

D’altra banda, per a poder unir-se a aquest repte, cada participant ha de fer un donatiu inicial mínim de 30 euros. Tot i que, durant els 100 dies del repte també es poden recollir diners que es destinaran a l’Oncolliga.

En aquesta línia, Comet s’ha mostrat optimista de poder superar els 14.000 euros recaptats durant l’Oncoswim virtual. Ho justifica per com ha anat el primer dia d’inscripcions i de donacions.

Dos grans premis individuals

Per la seva banda, per alimentar la competitivitat entre els participants des de l’Oncolliga donaran dos premis. Un al corredor que sumi més quilòmetres i, un altre, per al que faci el donatiu més gran. Aquestes xifres es podran seguir a través de la web de l’Onco100x100.

Per tal de comprovar la veracitat dels quilòmetres que cada participant actualitza es farà servir l’aplicació Strava. Així, es podrà certificar que les dades que cada corredor puja a la web seran reals.

D’altra banda, tot i que aquest repte arriba després d’haver d’ajornar l’Oncotrail, Lluís Comet l’ha volgut desvincular-lo de la cursa per relleus. En aquest sentit, també hem parlat del que va suposar l’ajornament de la prova. Així, tot i que ha lamentat que no es pugui celebrar, ha explicat que tota la feina que es va fer servirà per a les properes edicions.

A més, també ha destacat que, tot i que hi ha hagut equips que s’han donat de baixa, les vacants s’han omplert ràpidament amb els equips que estaven a la llista d’espera. Podeu recuperar també aquestes valoracions a l’entrevista íntegra que trobareu al següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *