Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Fundació Josep Pla presenta l’epistolari de Joan Estelrich i Josep Pla

Escrit per el 8 de Febrer de 2023

  • Xavier Pla, Jordi Cornudella i Sílvia Coll-Vinent seran els encarregats de la presentació
  • Es tracta d’un epistolari que il·lustra la cultura i política de la Catalunya de la primera meitat del segle XX

La Fundació Josep Pla acull la presentació del llibre “Joan Estelrich – Josep Pla: Periodisme i llibertat. Cartes 1920-1950” el divendres 10 de febrer a les 19.00 hores. La presentació estarà a càrrec de Xavier Pla, director de la Càtedra Josep Pla, Jordi Cornudella, editor d’Edicions 62 i Sílvia Coll-Vinent, professora de la Universitat Ramon Llull i curadora del volum.

Mireia Xarau, de la Fundació Josep Pla, en parla a Ràdio Palafrugell.

Aquest epistolari, que aplega cent cartes escrites entre 1920 i 1950, il·lustra la vida i les trajectòries dels dos autors, Joan Estelrich i Josep Pla, que eren companys de generació i van tenir una estreta relació. Les cartes, editades, prologades i anotades per Sílvia Coll-Vinent, ofereixen informació valuosa sobre la cultura i la política de Catalunya durant la primera meitat del segle XX.

A través de la correspondència, el lector pot conèixer la relació entre els dos autors, que van tenir un espai d’intersecció al voltant de Francesc Cambó, líder del catalanisme conservador. La correspondència comença amb una fase de més intimitat durant la Dictadura de Primo de Rivera, es refreda durant els anys de la República, sofreix un parèntesi durant la Guerra Civil i la primera postguerra i es reprèn des del distanciament a partir de 1947.

A més a més, el llibre inclou textos inèdits i articles que donen testimoni de la relació entre aquests dos importants personatges del segle XX.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).