Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Festa Major de Palafrugell passa pels Ametllers

Escrit per el 30 de Juny de 2020

  • Del 16 al 20 de juliol l’espai dels Ametllers serà el punt neuràlgic de totes les activitats.
  • Anna Sáez, la Suu, l’Orquestra Costa Brava, Cesc Freixes, Mazoni i l’espectacle de l’humorista Peyu són els noms destacats.

La crisi sanitària de la COVID-19 va fer perillar que es pogués celebrar la Festa Major de Palafrugell. No obstant les restriccions, finalment es podran oferir activitats per a tots els públics durant cinc dies, del 16 al 20 de juliol. Per adaptar-se a les mesures de seguretat marcades per les autoritats la Festa Major de Palafrugell tindrà els Ametllers com a punt neuràlgic.

Gerard Prohias, cap de Cultura de l’Ajuntament de Palafrugell ha detallat com s’ha treballat el programa de la Festa Major en el context de la COVID-19. Un dels canvis respecte altres anys és el fet que ho han fet de forma conjunta amb l’àrea de Joventut.

Durant les setmanes abans de tancar la programació han estat pendents dels canvis en els protocols. En aquest sentit, Prohias ha recordat que encara no hi ha un decret per a les activitats culturals. No obstant això, amb les restriccions actuals el programa ja no es modificarà, llevat de prohibició.

Els Ametllers punt central de la Festa Major

Davant de les restriccions sanitàries, la principal novetat de la Festa Major de Palafrugell passarà pels Ametllers. Un espai que permet complir amb les normes de seguretat de distància, limitació d’aforament i que la gent no s’hi aturi.

Davant de la dificultat de programar activitats, Gerard Prohias s’ha mostrat satisfet del que han aconseguit. No obstant això, ha lamentat que no es puguin fer les sardanes de plaça Nova per la dificultat de seguir el decret de la fase de represa.

D’altra banda, però, als Ametllers s’han programat activitats infantils, juvenils i també per a la gent gran. Així, donarà el tret de sortida de la Festa Major un espectacle infantil de La Xarxa.

Peyu, Anna Sáez, Suu, Cesc Freixas i Mazoni noms de la Nit Jove

Les activitats continuaran divendres amb la Nit Jove que substituirà les barraques. Divendres a les 23h l’humorista Peyu oferirà el seu darrer espectacle “L’home orquestra”. Prohias explica la resta d’artistes de la Nit Jove.

Cesc Freixas i Mazoni, a diferència de les altres propostes es faran des del pati de Can Genís.

Per una altra banda, el dilluns 20 es farà l‘ofici solemne a Santa Margarida, tot i que sense la cobla Costa Brava. L’ofici també servirà per homenatjar al personal sanitari i a les víctimes del COVID.

Cal recordar que l’aforament màxim que permet els Ametllers, amb la distància de 1,5 metres és de 300 persones. A més, per a totes les activitats caldrà tenir entrada preassignada, malgrat que són gratuïtes. En els propers dies es donaran les vies de contacte per a fer la reserva.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).