Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Festa Major 2021 de Torroella de Montgrí en marxa

Escrit per el 25 d'Agost de 2021

  • Torrella de Montgrí celebra la seva Festa Major de Sant Genís.
  • S’allargarà fins al diumenge 29 d’agost.

Torroella de Montgrí celebra la Festa Major de Sant Genís des del 21 d’agost fins al pròxim diumenge 29. Se li donà el tret de sortida amb l’espectacle de foc a càrrec dels Ducs del Foc i els Mussolets als Jardins John Lennon el passat dissabte. Aquest va substituir el tradicional correfoc que enguany no va ser possible celebrar, tal com ens explica la regidora de Festes de Torroella de Montgrí i l’Estartit, Roser Font.

La regidora afirma que la gent tenia moltes ganes de celebrar la Festa Major i que, per aquest motiu, es va buscar la fórmula que permetés gaudir-la, però alhora, seguint tots els protocols i les normatives vigents contra la propagació de la pandèmia.

Ahir, com a vigília de Sant Genís, va tenir lloc el pregó de la Festa Major de la mà del periodista Joan Trillas.

També es va fer el lliurament de les Medalles del Montgrí 2021 a l’Auditori Teatre Espai Ter, el màxim reconeixement que es dona a una persona, grup o associació del poble. Enguany ha estat guardonat el propietari i promotor de la Sala Mariscal de l’Estartit, Llorenç Massaguer. Una sala que fa 42 anys que està en funcionament i ha programat música de diferents estils.

Així com, es guardonà l’Associació Gent del Ter que defensen el medi natural i cultural des de fa anys.

Presència de la cultura popular

El passat dilluns a la tarda es va presentar el llibre Montgrí, una història de gegants, una investigació de la història dels gegants d’aquest municipi, referenciats des de l’any 1608. És un treball de recerca extens en què l’autor Xavier Cordomí va encapçalar un equip de recerca amb Montserrat Castells, Marc A. Muñoz de Bustillo i Daniel Subirà.

Presència musical

Pel que fa a la música, durant aquests dies també se celebraran diversos concerts. S’ha rebut el suport de les entitats socials, esportives i juvenils per a organitzar-los. Tots segueixen els protocols contra la Covid-19 amb un aforament limitat determinat segons l’indret, la gent ha d’estar asseguda i estan programats en un horari que pugui adaptar-se al toc de queda que encara hi ha en aquest municipi.

A l’espai de les barraques hi actuen les formacions que no ho van poder fer l’any passat.

Avui és el dia central de la Festa Major, amb motiu de Sant Genís, i com és habitual, hi actuarà l’Orquestra Montgrins, a les 19 i a les 22.30 hores als Jardins John Lennon. A l’espai de les barraques s’hi podrà escoltar a Parrak i Pelukass a les 22 hores.

El dijous serà el torn per l’Orquestra Selvatana també amb dos passis, i a l’espai barraques, de Peix Fregit i la Masovera Barbuda a les 22 hores.

El divendres actuarà la Cobla Foment del Montgrí a la Plaça de la Vila (19 hores), hi haurà un concert infantil d’Orelles de Xocolata a l’Espai de barraques (19 hores) i el concert de Sense Sal i Serial Killerz a l’Espai Barraques (22 hores).

El dissabte tindrà lloc el concert infantil de Xiula a l’Espai Barraques (19 hores). En aquest indret, a les 22 hores, hi actuarà el bisbalenc Mazoni. 

Aposta del teatre i la dansa

Pel que fa al teatre i la dansa, el dissabte a les 20.30 s’estrenarà ‘Ni rastre de qui vam ser’ amb Carles Xuriguera i Fel Faixedas a l’Auditori Espai Ter. També hi haurà l’espectacle infantil ‘El gran circ’ amb la Companyia Per Nassos (11 hores) al passeig de l’Església. Al diumenge, la Companyia Iluya farà teatre de carrer amb ‘Jet Lag’ (19 hores) i per acabar, el Grup Montgrí Dansa i la Cobla La Principal de Cassà tancaran la festa amb l’espectacle de dansa ‘Una festa empordanesa del 1900’ a l’Auditori Teatre Espai Ter.

Es pot recuperar la conversa íntegra amb Roser Font a continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).