Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


‘La dona en el món indià’ a la Biblioteca

Escrit per a 11 de Març de 2022

  • L’acte tindrà lloc a les 19 hores a la Sala Polivalent de la Biblioteca.
  • Es recuperarà el pes de la dona en el llegat indià.

La Biblioteca de Palafrugell organitza aquest divendres, a les 19 hores, la xerrada La dona en el món indià. Anna Castellví, coordinadora dels municipis indians, detalla que es tracta d’un esdeveniment que complementa una exposició que va tenir lloc durant el mes de febrer, dedicada a aquest llegat. En aquest cas, però, es posarà èmfasi en el paper de la dona i com sovint, quedaven amagades.

Castellví explica que, tot i que moltes no van marxar amb els marits a Amèrica, algunes sí que hi van anar per defensar els negocis de les parelles un cop eren viudes i n’hi havia que ja naixien en colònies.

Una xerrada de Joan Miquel Llodrà

La xerrada anirà a càrrec de Joan Miquel Llodrà, divulgador cultural, el qual repassarà el paper de les dones en aquest episodi històric. Entre les personalitats que es destacaran, hi ha la llofriuenca Irene Rocas amb el seu paper en la difusió del català. A més, moltes d’elles van tenir papers importants, entre els quals, la creació d’escoles.

Cal tenir en compte que el municipi de Palafrugell està molt lligat a la cultura indiana, precisament disposa d’una ruta que repassa els punts més rellevants. A més, Castellví recorda que la cultura de l’havanera hi està molt relacionada, amb cançons que recordaven l’enyorança a la terra.

La Xarxa de Municipis Indians

La Xarxa de Municipis Indians va néixer l’any 2008 amb l’objectiu d’investigar, identificar i difondre el patrimoni material i immaterial dels indians a Catalunya. Per aquest motiu, s’ofereixen rutes per a difondre les diferents localitats, però alhora, es procura per a la recuperació i conservació del llegat.

La majoria de municipis que en formen part són de la costa, entre ells Begur, Palafrugell, Calonge i Sant Antoni, Tossa de Mar, Lloret de Mar o Blanes. Però, també d’interiors com Olot, Manresa i Banyoles.

Per acabar, recordar que les places de la xerrada d’aquesta tarda són limitades. Les inscripcions es poden fer trucant al telèfon 972 30 48 09 o enviant un correu electrònic a biblioteca@palafrugell.cat.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *