Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Coral Mestre Sirés celebra 45 anys

Escrit per el 24 de Març de 2024

  • La coral ha actuat arreu de Catalunya, però també a Galícia, Astúries, La Rioja, Aragó, Euskadi, Prades, la Catalunya Nord, França o als Països Baixos, entre altres.

La Coral Mestre Sirés celebra 45 anys dalt dels escenaris. El director i fundador, Félix Pérez, explica que la formació va néixer com a resposta a l’actuació d’unes alumnes seves. Les mares li van demanar preparar un espectacle i van buscar veus masculines. Amb el pas dels anys, la coral ha actuat arreu de Catalunya, però també a Galícia, Astúries, La Rioja, Aragó, Euskadi, la Catalunya Nord, França o als Països Baixos, entre altres.

El primer assaig va ser el gener de 1979. La coral va estrenar-se el juny d’aquell any amb onze persones.

Pérez vol incorporar noves veus i destaca que “no és una coral de gent gran”.

Al llarg dels anys, han assajat en diferents llocs, com l’antic Casal Parroquial. Actualment, els cantaires assagen a l’espai del Consell de la Gent Gran, a la plaça Onze de Setembre, 11, cada dilluns i divendres a les vuit del vespre.

Félix Pérez va néixer a la província gallega d’Ourense el 1942. La primera vegada que va arribar a Catalunya tenia set anys. Als anys seixanta va començar a treballar al col·legi Garbí. Durant la seva trajectòria, va ser el director del centre, però també del Vedruna de Palafrugell i el de Palamós.

Pérez té els reconeixements del Premi Peix Fregit a la seva trajectòria i el Diploma al Mèrit Ciutadà a la seva carrera musical i artística, vinculada sempre a elements del patrimoni cultural de Palafrugell.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).