Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La CobosMika Company porta dos espectacles de dansa al Teatre

Escrit per a 25 de Febrer de 2022

  • Es podran veure al Teatre Municipal de Palafrugell, a partir de les 20.30 hores.

Aquest vespre, a les 20.30, la CobosMika Company presenta dos espectacles de dansa al Teatre Municipal de Palafrugell. Les representacions aniran a càrrec de CobosMika SEEDS, un projecte educatiu dirigit a joves d’arreu del món amb l’objectiu de formar-se com a ballarins i intèrprets.

La primera representació serà Dreaming nowhere del coreògraf nascut a Pamplona i resident a Barcelona, Akira Yoshida. Explica un món imaginari des de dins del cap d’una persona que reconeix les diferents parts del seu ser. Busca dins de la seva ment un passat i la seva personalitat, única, que es difumina amb tints de surrealisme i fantasia, i que sovint amaguen la pròpia veritat. Ens en parla l’Olga Cobos, una de les fundadores de la companyia.

Aquesta peça estarà ballada pel grup de formació SEEDs Training Blue, un grup de ballarins amb un nivell tècnic molt alt i que destinen temps a l’experimentació i a la recerca.

La segona obra que es representarà al Teatre és Becoming d’Ivan Pérez, un coreògraf instal·lat a Suïssa. Es tractarà d’una reflexió sobre la pregunta de ‘Qui som?’. Una qüestió sovint influenciada per un seguit de factors humans i no humans i, que, probablement no es pot respondre en un món canviant. Per tant, cal preguntar-se sobre si en qui ens convertim, ja que anem variant amb el que vivim.

Aquesta obra serà ballada per la companyia Junior Company, la qual està formada per joves d’entre 18 i 25 anys. Segons Cobos, aquests ja tenen la formació tècnica suficient i estan a un pas d’entrar en el món professional.

Les peces no contenen text, sinó que són de dansa pura i amb molta tècnica en el moviment.

Una escola de dansa a la Costa Brava

La palamosina Olga Cobos va començar a practicar la dansa amb 15 anys i amb 19, va anar a treballar a Lisboa. Després va estar-se més d’una dècada a Alemanya i va conèixer a Peter Mika, amb qui formà la companyia. Anys més tard, va decidir tornar a Catalunya i instal·lar-se a Mont-ras.

Actualment, ofereixen formacions per a ballarins professionals i amateurs, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i disposant de convenis amb teatres. També ofereixen formacions a les escoles durant l’horari lectiu.

Pel que fa als ballarins i les ballarines, explica que majoritàriament provenen de fora. Detalla que un 80% són francesos, però també hi ha suïssos, xinesos i israelians. Aquests passen entre dos i tres anys aprenent i perfeccionant la tècnica per a professionalitzar-se.

Pel que fa als convenis, en tenen un amb el Teatre Municipal de Palafrugell per a poder fer les pràctiques d’escenari amb els joves o bé, l’aprenentatge de com fer una bona il·luminació en un espectacle.

Per acabar, recordar que tindrà lloc a les 20.30 hores al Teatre Municipal de Palafrugell, amb un preu de 8 euros.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *