Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Càtedra Josep Pla organitza una jornada de debats sobre la figura de l’intel·lectual

Escrit per a 29 d'Octubre de 2022

  • Hi assistiran ponents d’orígens, estètiques i generacions diferents per debatre el llegat que van deixar Josep Pla i Joan Fuster.

Palafrugell acollirà la jornada «¿Adeu a la literatura? Siluetes de l’intel·lectual a l’ombra de Josep Pla i Joan Fuster», organitzada per la Càtedra Josep Pla de la Universitat de Girona i la Fundació Josep Pla. Tindrà lloc el divendres, 4 de novembre a les 10 del matí.

Hi participaran escriptors i estudiosos catalans i valencians. La jornada inclourà diverses taules rodones amb ponents de l’àmbit de la literatura i el periodisme, com Jordi Amat, Francesc-Marc Àlvaro, Anna Ballbona, Martí Domínguez, Toni Mollà, Marina Porras, Joan Todó o Eva Vàzquez, entre d’altres. Ho explica Francesc Montero, director de la Fundació Josep Pla.

També tindrà lloc una visita guiada a l’exposició ‘Josep Pla-Joan Fuster, una conversa infinita’, a càrrec del comissari Antoni Martí Monterde. Per acabar, la cloenda de la jornada serà de l’escriptor Manuel Baixauli, resident a Sueca i autor de volums com Espiral, L’home manuscrit, Ningú no ens espera o Ignot.

Josep Pla a la redacció de Destino, 1942. Autor desconegut (FJP, col·l. J. Vergés) / Joan Fuster llegint, c. 1960. Autor desconegut (Arxiu El Temps)

Amb els autors i periodistes d’orígens, estètiques i generacions diferents es debatrà el llegat que van deixar Josep Pla i Joan Fuster. Així, es podrà tenir punts de vista diferents i apropar-se a les diverses realitats que van reflectir els dos autors a les obres. Tot i les seves diferències ideològiques, van fer de la literatura política, del periodisme d’idees, del compromís cívic, de la lluita per la memòria i de la defensa de la llengua els principals valors de les seves trajectòries públiques.

També, es valorarà quines són les relacions entre la literatura, el periodisme polític i els intel·lectuals del segle XXI, en plena globalització de la informació.

Per acabar, cal recordar que és gratuïta, però és obligatori inscriure’s prèviament a la pàgina web de la jornada. Es tracta d’una iniciativa organitzada per la Càtedra Josep Pla de la Universitat de Girona i la Fundació Josep Pla.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *