Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Cantada d’Havaneres es trasllada a la platja de la Barceloneta

Escrit per el 28 de Desembre de 2021

  • El canvi d’ubicació es basa per poder ampliar l’aforament i per donar facilitat a TV3 a l’hora de la realització.
  • Es posaran busos gratuïts pels empadronats a Palafrugell per assistir a la Cantada.

La pandèmia de la COVID-19 ha fet repensar el format dels grans esdeveniments que es feien fins a l’arribada del virus. Això, també afectarà Palafrugell que deixarà d’organitzar la Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell. Des de l’IPEP s’ha arribat a un acord amb l’Ajuntament de Barcelona per traslladar la Cantada a la platja de la Barceloneta.

Com a mínim durant dos anys, el 2022 i el 2023, la Cantada d’Havaneres de Calella es farà a la platja de la Barceloneta. Ràdio Palafrugell avança aquesta notícia que farà que després de més 50 anys la Cantada canviï d’ubicació. Joan Vigas, regidor de Promoció Econòmica destaca que aquesta modificació “permetrà arribar a un turisme estranger que fins ara desconeixen aquest esdeveniment”. En la mateixa línia “es podrà passar a un aforament de 30.000 persones” afegeix l’edil.

Un altre factor decisiu per fer efectiu el trasllat ha estat la possibilitat que la Cantada no s’emetessin per TV3. Vigas apunta que “la direcció de la corporació havia deixat entreveure que no es poden permetre la retransmissió en directe d’esdeveniments fora de la província de Barcelona”.

D’altra banda, en contrapartida, l’Ajuntament de Barcelona facilitarà fins a 4 autocars perquè els empadronats a Palafrugell puguin assistir a la Cantada de forma gratuïta. Fonts del consistori barceloní han confirmat aquest fet a l’emissora, tot i que no han pogut assegurar si també es donarà un entrepà i beguda als viatgers.

Recuperar l’essència de la Cantada

Per contra des de l’IPEP treballen per recuperar els orígens de la Cantada de Calella de Palafrugell de 1966. Així, tot apunta que el divendres 1 de juliol del 2022 es farà una prèvia de la Cantada a una de les tavernes del nucli de platja. El projecte és encara molt incipient, però Joan Vigas assegura que “es continuaran cantant havaneres a Calella el mes de juliol”.

Des de l’AVAC, l’Associació de Veïns i Amics de Calella, s’han mostrat sorpresos per la decisió. No obstant això, no veuen amb mals ulls el canvi, sempre i quan se’ls asseguri l’assistència a tots els socis de l’entitat.

Per últim, segons ha pogut saber Ràdio Palafrugell, el paper de Narcís Ferrer, exgerent de l’IPEP i actual director de l’Agència Catalana de Turisme ha estat decisiu perquè l’Ajuntament de Palafrugell donés el vist-i-plau al canvi d’ubicació.

Aquesta notícia suposaria un terratrèmol si no fos que és una INNOCENTADA.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).