Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell, a la Ràdio

Escrit per a 28 de Juny de 2022

  • Ràdio Palafrugell i Ràdio Capital uneixen forces per fer una gran transmissió de la cantada d’havaneres, en format audiovisual a les xarxes socials de les dues emissores
  • El programa el presentaran Rafel Corbí i Eugènia Güell, i comptarà amb els comentaris de Pilar Heranz, Indira Ferrer i Lluís Poch, entre altres

La Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell es viurà més que mai, a la Ràdio. Aquest dissabte 2 de juliol, a partir de les vuit del vespre, Ràdio Palafrugell i Ràdio Capital transmetran l’esdeveniment que marca l’inici de la temporada d’estiu a la Costa Brava.

Serà una programació conjunta que, segons les dues emissores, “esdevindrà la transmissió radiofònica més gran que s’ha fet mai de la cantada”. El motiu és que els dos equips uniran forces i faran una retransmissió audiovisual en directe a través de les respectives xarxes socials. 

Ràdio Palafrugell i Ràdio Capital de l’Empordà acostaran conjuntament als seus oients tot el que passi a la Platja del Port bo durant la Cantada d’havaneres de Calella. El programa el presentaran Rafel Corbí i Eugènia Güell i comptarà amb els equips de les dues ràdios. 

Des de les vuit del vespre, podreu seguir la prèvia de la cantada a través de la ràdio, i en format audiovisual a les xarxes de les dues emissores. I a les 10 de la nit… Comença la transmissió de la cantada. Amb les havaneres com a protagonistes i els comentaris de Pilar Heranz, Indira Ferrer i Lluís Poch.

Josep Bastons, protagonista de la Cantada

En aquesta 55a edició seran quatre grups que actuaran a l’escenari del Port Bo: Arjau, Neus Mar, Peix Fregit i Port Bo. A més, s’homenatjarà en Josep Bastons, amb noranta-cinc anys acabats de fer el 27 de junym, també els quaranta-cinc d’una de les sevesprimeres i més emblemàtiques composicions, “Mariner de terra endins”. 

La seva aportació ha enriquit d’una manera important el cançoner català del cant de taverna convertint-se, segurament, en el compositor més valorat i admirat, però també estimat per la seva senzillesa i bonhomia. Bastons fundà el grup Peix fregit amb en Manel Iglesias i la Maria Cervera per participar a la cantada el 1974. De les hores ençà un reguitzell de bones cançons amb lletristes i amics com Jaume Pol Girbal, Anna Brunet, Josep Martí “Bepes”, Miquel Guiu, Josep Miquel Servià, Clara Sànchez-Castro i, sobretot, Narcisa Oliver, Carles Casanovas i Tòfol Mus, autors amb qui ha aconseguit la millor entesa i els grans èxits.

Sens cap mena de dubte una trajectòria que es fa mereixedora d’un reconeixement. Calella de Palafrugell celebrarà el noranta-cinc, el quaranta-cinc i les més de cent cançons agraint-li la seva aportació i escoltant-ne algunes de les més significatives i conegudes. Per això es proposa una nit amb les veus de quatre grups de Palafrugell amb els qui sempre ha tingut una relació molt directa: Port bo, Arjau, Neus Mar i Peix Fregit.

En el grup Port Bo, els palafrugellencs Xevi Jonama i Lluís Bofill agafaran el relleu d’en Mineu Ferrer – quaranta-dos anys al grup – i Carles Casanovas que entrà a formar part del grup el 1988 i que encara continuarà, com a mínim, un any més a la direcció musical.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *