Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Biennal de Fotografia Xavier Miserachs manté el nombre de visitants de les darreres edicions

Escrit per a 5 d'octubre de 2022

  • Aquesta acabarà aquest diumenge després de dos mesos en marxa.

Aquest diumenge al migdia acabarà la XII Biennal de Fotografia Xavier Miserachs, inaugurada el passat 30 de juliol i que ha exposat fotografies de Sabine Weiss, Francesc Català-Roca, Antoni Campañà, Ferran Freixa, Xavier Miserachs, Anna Surinyach i Martí Albesa en vuit espais del municipi.

Des de l’organització es fa un balanç molt positiu de l’edició d’enguany, amb xifres de visitants molt similars a l’anterior. Aquestes també s’han acompanyat d’activitats complementàries per a tots els públics i visites guiades per a escoles i instituts, fent que gairebé mil estudiants hagin passat per les sales d’exposicions. Ho destaca Maria Planas de la Biennal.

Enric Bruguera posa èmfasi que hi ha hagut un elevat nombre de visitants procedents de la resta de l’Estat espanyol o de França. Remarca que la Biennal s’ha creat un lloc en els espais expositius de fotografia europeus.

Malgrat això, també s’apunta que els visitants locals són menys freqüents i que molts ho deixen pels darrers dies.

Des de l’organització també s’ha volgut tenir unes paraules de record a la francesa Sabine Weiss, que ella mateixa va escollir l’obra a exposar. No obstant això, va morir el mes de desembre passat i no va poder veure l’exposició.

Abans de tancar la Biennal s’oferirà una darrera activitat complementària, serà la projecció del documental La capsa vermella. La guerra infinita d’Antoni Campañà. Es tracta d’un audiovisual dirigit per Plàcid Garcia-Planas, Arnau González Vilalta i Toni Monné. S’intentarà entendre perquè l’autor va amagar el seu arxiu tan valuós. Es projectarà aquest dissabte a les 19 hores al Museu del Suro.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *