Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La biblioteca programa clubs de lectura, una tertúlia i una taula rodona sobre economia

Escrit per a 20 de Febrer de 2023

  • Per poder assistir a les activitats, cal inscriure’s prèviament a la Biblioteca trucant al telèfon 972 30 48 09.

La programació cultural de la biblioteca de Palafrugell comença dilluns, 20 de febrer a les 18 hores amb el Club de Lectura en femení. Es comentarà Ni forts ni valents de Thaïs Gutiérrez. És un llibre que reivindica la necessitat que els nens creixin sense estereotips de gènere. Es rebutja la masculinitat tòxica que els condiciona en el seu creixement amb la voluntat de vetllar per la igualtat de gènere. És una activitat coordinada per Montserrat Colomé i Amàlia Valderrama.

El dimarts, 21 de febrer, es programen dues activitats més. A les 16.30 hores tindrà lloc una tertúlia literària sobre novel·la històrica o de memòria. Es comentaran les obres El Danubi, El Guepard, Vida i destí, Les ànimes mortes, Guerra i pau i Contra tota esperança. Dolors Gubau coordinarà l’activitat.

Seguidament, a les 17.15 hores, tindrà lloc el Club de lectura fàcil. Es comentarà El fantasma de Canterville, adaptada per Antoni García Llorca. Oscar Wilde va publicar l’obra original l’any 1887. Es tracta d’una activitat a càrrec de Marta Padrós i Anna Vedrum, tècniques de l’Oficina de Català de Palafrugell. La trobada es farà al Centre Municipal d’Educació, al carrer Bruguerol, 12 de Palafrugell.

El dijous, 23 de febrer a les 18 hores tindrà lloc el Club de narrativa. Es comentarà L’estiu circular de Marion Brunet. La novel·la s’ambienta en una urbanització d’una petita ciutat francesa on hi conviuen famílies franceses amb nouvingudes. Una de les filles de la família queda embarassada, però no vol dir de qui. L’estiu circular ha rebut premis de novel·la negra i es considera una novel·la social perquè reflecteix la convivència entre famílies diferents. Joan Soler i David Figarola coordinaran l’activitat.

Per acabar, divendres, 24 de febrer a les 18 hores tindrà lloc la xerrada Davant la crisi i el perill de col·lapse, economia solidària d’emergència. Anirà a càrrec de Jordi Garcia Jané, expert en cooperativisme. Ha escrit diversos llibres com La dimensió cooperativa (2001, 2006), Economía solidaria y crisis capitalista (2010) i Democracia económica (2011). També, participa en moviments socials com la Xarxa d’Economia Solidària. La introducció la farà Raúl García-Duran, doctor en Ciències Econòmiques per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha escrit diversos llibres com El concepto de clase social (1975) o De por qué históricamente otro mundo mejor es posible (2009), entre altres.

Per poder assistir a les activitats, cal inscriure’s prèviament a la Biblioteca trucant al telèfon 972 30 48 09.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *