Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Josep Pla al Tabarín 2019

Escrit per a 16 de juliol de 2019

  • Enguany la composició ha estat creada per Lluís Català a partir d’un text de Josep Pla i una imatge d’arxiu, col·lecció Carme Petit Deulofeu 

L’Anna Aguiló, directora de la Fundació Josep Pla ha donat els detalls que presenta la instal·lació de Josep Pla al Tabarín 2019.

Un any més, i ja en van 7, per la Festa Major de Palafrugell la sala Tabarín del Teatre Municipal de Palafrugell acull la instal·lació de Josep Pla al Tabarín. El projecte Josep Pla al Tabarín és una iniciativa de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palafrugell, l’Arxiu Municipal i la Fundació Josep Pla. Aquesta iniciativa consisteix en fer un joc d’il·lustració fotogràfica a partir d’un text de Josep Pla sobre algún aspecte de la Festa Major.

Enguany, el tema central és el fet de ser fotografiats. Sota un text que Josep Pla va escriure a Notes disperses (1969) i una fotografia de la col·lecció de Carme Petit Deulofeu del 1915, l’Anna Aguiló ens dona els detalls que amaga aquest Josep Pla al Tabarín 2019.

El text al qual es fa esment diu: “Les fotografies meves em fan por i no pas per la quantitat més o menys grossa de vanitat personal que poden contenir, sinó per l’aclaparadora semblança que tenen amb mi mateix: la mobilitat de les faccions, la projecció externa dels sentiments, la gesticulació excessiva, la impossibilitat de mantenir-me en un to i una fredor plausibles. Són fotografies de les que la gent en diu vives, exactament: escandalosament vives.”

En aquest sentit, la composició creada per Lluís Català mostra el canvi de pensament de les persones. Per aquest motiu, s’hi poden veure tres imatges de gent fent-se “selfies”, autoretratant-se.

D’altra banda, les altres 6 instal·lacions de Josep Pla al Tabarín, creades per artistes locals, es poden veure al web de la Fundació.

Josep Pla al Tabarín 2019 entrevista Anna Aguiló, directora d ela Fundació Pla
Anna Aguiló, directora de la Fundació Josep Pla

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *