Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Josep Piferrer a l’última entrevista com a alcalde: “Estic satisfet de tota l’obra pública que hem fet”

Escrit per a 24 de maig de 2022

  • L’alcalde de Palafrugell des del 2017 fa balanç dels últims cinc anys a la seva última entrevista al càrrec

Josep Piferrer deixarà aquest dimarts de ser alcade de Palafrugell. Serà en un ple extraordinari a les 18.45 en què es deixarà constància de la seva renúncia. Joan Vigas serà alcalde en funcions fins al ple de dissabte, on s’oficialitzarà el relleu.

Aquest matí, Piferrer ha passat pels micròfons de Ràdio Palafrugell a la seva última entrevista com a alcalde. Ha explicat els seus plans de futur, amb la jubilació a la vista. Abans, però, serà primer tinent d’alcalde. I ha rendit comptes del grau de compliment dels principals compromisos que va assumir quan va arribar a l’alcaldia el 2017 i el 2019.

Aquests són els moments més destacats de l’entrevista.

Relleu amb Joan Vigas

Visc el relleu amb normalitat. Això no vol dir que potser d’aquí a uns dies no em senti potser una mica estrany. Però això si de cas en parlem més endavant”.

Quin poder té un alcalde en un ajuntament com aquest? El poder és poc, el treball en equip és molt. El poder que té l’alcalde és el de coordinació de l’equip i de representació. En Joan s’ha guanyat la vida representant una empresa i altres associacions”

No he pres cap decisió important en aquests tres anys sense consultar-la a n’en Joan. Ell és la persona que he tingut al costat. I no he vist res que em faci sospitar que no farà la feina igual”

Balanç dels dos mandats

“Estic satisfet perquè hem donat la imatge d’unitat de l’equip de govern. Ideològicament no estem gaire allunyats en el punt de vista nacional. I en el punt de vista social, les esquerres hem estat menys esquerres, i les dretes, menys dretes”

Hem fet molta obra pública. Sempre hem fet quatre o cinc obres. Allò que els diners han de ser al carrer, això ho hem fet i es pot demostrar, des que vam començar amb l’aparcament de Llafranc fins a la primera part de l’avinguda Espanya”.

Hem reduït la sinistralitat de Palafrugell. Hem fet accions que de vegades no s’han entès. Però si haig de posar els comentaris de la gent a la balança amb la reducció de sinistralitat, ho tinc clar”.

El pitjor moment

El moment més dur del meu mandat ha estat els efectes del COVID al geriàtric. Les morts del geriàtric no es podrien haver evitat. El que va fer l’equip del geriàtric va ser exemplar. Amb la manca de coneixement que hi havia, les coses no es van fer malament”

Anàlisi de compromisos

No hem solucionat el problema de les escombraries. Venim d’un contracte que no ens ha deixat fer res més. Està fet amb una mentalitat del 2010, i hauria de ser amb una mentalitat del 2030. Però ben aviat tindrem un contracte que durà el porta a porta a tot Palafrugell”.

Sobre l’impuls a la cultura popular: “Hem aconseguit que el Carroussel Costa Brava sigui element festiu d’interès nacional. Hem recuperat Sant Joan, Sant Martí, hem augmentat les actuacions musicals al teatre. Ens ha quedat coixa la part teatral, perquè quan començàvem a intentar fer alguna cosa, va venir el COVID. I ara hi hem de treballar”.

“Amb la primera part de l’avinguda Espanya hem fet el primer pas per evitar un problema de circulació molt important. I el parc verd també està pressupostat”.

“Hem tirat endavant el nou pavelló a l’escola Barceló i Matas. La construcció suposarà molèsties als professors, però després tindran unes instal·lacions millor”.

Plans de futur

“A les eleccions del 2023 seré a la llista, si m’hi volen, però no en posicions per entrar a l’ajuntament. M’implicaré molt a la campanya. I quan passin les eleccions em jubilaré. Em toca jubilar-me, però em poso a disposició del partit per ajudar i assessorar, sense cap càrrec”.

“He col·laborat tota la vida amb entitats de Palafrugell. M’agafaré uns mesos de descans, i després pensaré què faig“.

Ha estat l’etapa més significativa de la meva vida. He après la responsabilitat de ser el representant de Palafrugell. No veig poder mantenir aquesta feina tan absorbent molts anys més”.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *