Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Josep Pallach “torna” a Girona

Escrit per a 7 de Setembre de 2020

  • Una taula rodona va inagurar l’exposició especial en motiu del centenari del naixement de Josep Pallach que es podrà veure a la casa de Cultura de Griona durant tot el setembre.

La Fundació Josep Pallach amb seu a Palafrugell continua celebrant el centenari del naixement del mestre i polític empordanès. En aquesta ocasió, l’exposició “Josep Pallach: per l’educació i el compromís social” arriba a la Casa de Cultura de Girona.

L’acte per inaugurar aquesta exposició a Girona va tenir lloc el passat 3 de setembre. Josep Maria Soler, director de la Fundació Pallach explica que va ser un acte molt emotiu. En aquest sentit, recorda que la Casa de Cultura de Girona va ser escenari, ara fa 50 anys, de la primera classe de Pallach quan va tornar de l’exili.

A més de la inauguració de l’exposició, també es va fer una taula rodona en la que hi van participar exalumnes de Josep Pallach.

Un acte, doncs, molt emotiu que va servir per donar el tret de sortida a diverses activitats paral·leles entorn a l’exposició. D’una banda, hi haurà una conferència de l’exconsellera d’Educació Irene Rigau i Marta Ros. De l’altra, la de Pere Baltà i Miquel Reniu al voltant de la vessant política de Pallach.

Per últim, cal recordar que el passat mes de gener, a Palafrugell, va tenir lloc la presentació del que seria l’Any Pallach al llarg d’aquest 2020. Tot i que es va poder fer l’acte central programat a Figueres, el passat febrer, moltes de les activitats s’han ajornat per la pandèmia. Així, es van reprendre els actes amb l’arribada de l’exposició a Mont-ras concidint amb la festa major. Ara Josep Pallach “torna” a Girona i es podrà visitar la mostra durant tot el setembre.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *