Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Josep Ferrés proposa reobrir el vial entre la Pineda Gèlia i l’Esclat

Escrit per el 2 d'Abril de 2024

Palafrugell en Comú Podem demana reobrir el vial que uneix la rotonda de la Pineda Gèlia amb l’Esclat passant pel Cementiri. És la proposta de Josep Ferrés per reduir el trànsit a l’Avinguda Pompeu Fabra. El portaveu dels comuns creu que aquest carrer pot absorbir els cotxes que volen anar des de Begur i Esclanyà fins als nuclis de platja. A més, reclama que es retallin les construccions de pisos en aquella zona i també a l’entorn de la carretera de Tamariu.

El vial entre la zona de l’Oficina de Turisme i la Fanga, passant per Morena, està tancat amb uns blocs de Formigó. El portaveu dels Comuns explica en una entrevista a l’Esmorzar de Ràdio Palafrugell que, si s’obrís, per allà podrien circular una part important dels cotxes que ara passen per Pompeu Fabra.

Per a fer-ho, l’Ajuntament hauria d’expropiar part dels terrenys i fer-hi una actuació que Ferrés qualifica com a “mínima”.

Ferrés explica que els terrenys per on passen aquests vials són privats. Es van construir per fer-hi passar el trànsit de manera provisional mentre se soterrava la C-31 a Mont-ras. La Generalitat va fer-ne una ocupació temporal que va decaure quan es van acabar les obres. Per això, ara caldria expropiar-los.

A més, aquesta és una zona de creixement urbanístic on, en el futur, es podran fer pisos. Però Ferrés alerta que si es construeix tal com està previst al planejament, es faria “una muralla urbana”. Per això, demana rebaixar les previsions d’edificacions. Una situació similar a la que està prevista a l’entorn de la carretera de Tamariu.

Per tot això, demana que l’Ajuntament sigui proactiu a l’hora de preveure els creixements urbanístics i s’avanci a les iniciatives privades. A més, reclama que les Comissions d’Urbanisme del consistori, on participen polítics i tècnics, siguin més llargues “per a poder-hi debatre”.

Només un 3% dels socis de Salvem el Golfet són de Palafrugell.

Arran de les protestes per la construcció del nou hotel a Aigua Xelida, Ferrés ha lamentat la manca d’interès de la població del municipi pel futur del litoral. Constata que “hauria d’interessar, però no és així”. I ho exemplifica amb una xifra reveladora: el número de palafrugellencs afiliats a Salvem el Golfet.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).