Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Jornades europees del patrimoni al Museu del Suro

Escrit per el 10 d'Octubre de 2019

Un any més, l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural impulsa les Jornades Europees del Patrimoni (JEP). Aquesta és una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991. En aquest sentit, el Museu del Suro de Palafrugell hi participa des de l’any 2001.

En aquests 18 anys el Museu ha organitzat diverses activitats al voltant del patrimoni de la vila. Així, en sis ocasions s’han organitzat activitats a Sant Sebastià de la Guarda i en cinc visites i tallers en el recinte de Can Mario. D’altra banda, la resta d’edicions s’han visitat les esglésies, el patrimoni medieval, el patrimoni de l’aigua o el patrimoni de la Guerra Civil.

Per aquest any s’ha preparat una visita una mica més llunyana, visitant el nucli de Torrent. L’activitat està programa pel dissabte 12 d’octubre a les 10h. L’Àngela Martí, documentalista del Museu del Suro detalla quina ruta s’ofereix durant aquesta visita a Torrent.

Aixi doncs, aquesta serà una ruta circular pel cementiri dels moros, l’estació del carrilet i el llentiscle mil·lenari a Torrent, amb les explicacions d’un arqueòleg. Aquestes activitats organitzades durant les Jornades Europees del Patrimoni al Museu del Suro porten visitants de tot arreu. Així ho explica l’Àngela Martí, remarcant que hi ha molta gent que les espera.

D’altra banda, s’ha de destacar que les JEP estan considerades com l’activitat participativa més important d’Europa en relació al patrimoni cultural. Aquest projecte compta amb la col·laboració de la Federació de Municipis Catalunya, de l’Associació Catalana de Municipis i de l’Institut Ramon Muntaner. A més, en l’edició d’enguany incorpora com a nous col·laboradors l’Associació Capital de la Cultura Catalana i Catalonia Sacra.

Concurs d’Instagram durant les Jornades

Per altra banda, durant tot el cap de setmana tots els centres que gestiona el Museu del Suro (Dipòsit Modernista de Can Mario, Torre de Guaita de Sant Sebastià i el propi Museu) oferiran jornades de portes obertes.

A més, des del Museu també s’ha organitzat un Concurs Instagram amb les fotografies dels diferents espais oberts al públic. També de la visita als tres indrets de Torrent. Les imatges s’han de penjar a Instagram amb el hashtag #patrimonisurer i etiquetant el @MuseudelSuro. Entre totes les fotografies se sortejarà una capsa regal d’experiències “Fent País”.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).