Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Jornada de portes obertes a la Residència de Gent Gran (l’Asil)

Escrit per el 31 de Maig de 2024

La Residència de Gent Gran Nostra Senyora de Montserrat (antigament coneguda com l’Asil) organitza una jornada de portes obertes aquest dissabte. Tothom qui ho desitgi podrà visitar-la entre 10 del matí a la 1 del migdia. I a la tarda, estarà obert entre les 3 i les 6.

La comunitat de religioses que gestionava l’Asil Nostra Senyora de Montserrat va traspassar l’entitat a una empresa privada a finals de 2023. El centre ofereix avui dia una àmplia varietat de serveis per assegurar la comoditat dels seus residents, incloent activitats recreatives i estimulació cognitiva. Les instal·lacions estan dissenyades per adaptar-se a les necessitats dels residents, proporcionant un ambient segur i acollidor. La Berta Vilaró, responsable de la residència, ens explica el per que d’aquesta jornada de portes obertes.

El centre té capacitat per atendre unes seixanta-cinc persones, tot i que ara l’ocupen una mica més de la meitat. La nova direcció ha fet alguns canvis tant en el mòdel com en les instal·lacions.

La història de l’Asil

L’Asil Nostra Senyora de Montserrat va ser creat l’any 1897 per la comunitat religiosa Germanetes dels Ancians Desemparats, congregació fundada per Teresa Forner. L’Asil està situat en un edifici d’estil neoclàssic eclèctic que va ser construït amb els béns que havia donat l’empresari Esteve Casadevall.

Amb el pas dels anys, l’Asil es va ampliar amb algunes de les cases del voltant, entre les quals figura una cessió de la família Bordas. El resultat va ser un complex residencial amb una capella, una cuina menjador, diverses dependències i un tros de terra amb un pou on les religioses cultivaven un hort i hi tenien bestiar.

Aquest passat mes d’octubre, el grup de monges de les Germanetes dels Ancians Desemparats, va deixar definitivament Palafrugell. El centre compta ara amb un equip de professionals altament qualificats i dedicats a proporcionar una cura excepcional.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).