Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Jordi Campoy presenta ‘La cantant de fado’

Escrit per el 19 d'Agost de 2021

  • La segona novel·la del pianista, productor musical i escriptor es presenta avui a les 19h a la Biblioteca de Palafrugell.
  • Com en el seu debut literari, el llibre ve acompanyat per una banda sonora que s’interpretarà durant la presentació.

Avui a les 19h la Biblioteca de Palafrugell acollirà la presentació de la segona novel·la de Jordi Campoy, La cantant de fado. L’activitat estarà amenitzada amb la banda sonora que el propi Campoy ha compost per al llibre. El pianista, compositor i productor musical, va debutar en el món de la literatura amb La noia del violoncel (2019). Malgrat la semblança en el títol, són novel·les amb una narrativa diferent, però que tenen com a denominador comú la música.

La novel·la està protagonitzada per en Guillem, un pianista de jazz català que en un moment de crisi creativa marxa a viure a Lisboa. El seu mànager li recomana canviar d’aires per tenir noves inspiracions i allà coneixerà una misteriosa cantant de fado, la Rita.

Tot i ser un pianista reconegut a nivell internacional, pateix la síndrome de l’impostor, és a dir, considera que fa malament la professió i ho viu amb angoixa. En aquesta se li suma la pèrdua d’un amic seu en un accident de trànsit. Per tant, el viatge a la capital portuguesa serà físic i mental.

Aquesta novel·la no és només escrita, sinó que ha compost una banda sonora que es pot trobar al seu compte de Spotify. Aquestes peces es representaran durant la presentació de la Biblioteca de Palafrugell aquesta tarda.

Per assistir a la presentació del llibre i al concert cal reservar prèviament l’entrada al telèfon 972 30 48 09.

Campoy en el món de la literatura

Campoy ha estat dos anys per a redactar la novel·la, a diferència dels 7 anys de la primera. Afirma que ha après a estructurar una novel·la i també l’ha realitzada amb la voluntat de publicar-la, ja que tenia una editorial i una agència al darrere.

L’autor explica que els terminis en el món literari són força lents. Aquesta novel·la la va començar a escriure just després de publicar La noia del violoncel i ara ja està preparant la seva tercera obra.

Per Jordi Campoy, l’escriptura és una segona professió i hi dedica una estona cada dia. És conscient que aprendre la professió és un procés lent, no obstant això, està decidit a seguir aprenent.

Això ho compagina amb la professió en un estudi musical, però per a ell, la jornada d’escriptor dura durant tot el dia, en qualsevol situació que li ofereix inspiració.

Es pot recuperar la conversa íntegra amb Jordi Campoy a continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).