Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Jordi Cama Rivas, premi Peix Fregit 2023

Escrit per el 12 de Desembre de 2023

  • Eduard Bigas, Florenci Berta o Ruth Gou, entre els guardonats amb el premi Palafrugellenc/a de l’Any 2023
  • Els reconeixements els entregarà Edicions Baix Empordà diumenge 17 de desembre en un acte en què es presentarà el nou volum del Crònica d’un Any

El sabater i genealogista Jordi Cama Rivas ha estat guardonat amb el premi Peix Fregit 2023 a una trajectòria que entrega Edicions Baix Empordà. Se li reconeix la tasca de construir un l’arbre genealògic de milers de persones de Palafrugell.

A més, personalitats com Tomàs Ferrer, Indira Ferrer, Ruth Gou o Ferran Planellas rebran el reconeixement de Palafrugellencs de l’any. I l’Escola Torres Jonama ha estat la Millor iniciativa 2023; i Pere Costa rebrà el Premi d’articles periodístics Santi Massaguer.

Edicions Baix Empordà entregarà els guardons el diumenge 17 de desembre en un acte a les set de la tarda al Teatre Municipal de Palafrugell, on es presentarà el volum número 41 de l’anuari Crònica d’un Any de Palafrugell.

Premis Peix Fregit 2023 a Palafrugell

Peix Fregit a una trajectòria

Jordi Cama Rivas

Sabater de professió, es va iniciar en la genealogia i la història poc abans de jubilar-se. En aquests anys ha construït un imperi de llinatges entrellaçats format per més de 90.000 registres. Ha transcrit infinitat de documentació antiga i ha fet l’arbre de multitud de famílies de Palafrugell, gràcies al buidatge i informatització dels registres parroquials locals de baptismes, matrimonis i defuncions d’entre els segles XV i XVIII.

Palafrugellencs de l’Any

Tomàs Ferrer Fernández

És president del Consell de la Gent Gran de Palafrugell i fa dècades que s’implica en la defensa dels drets de les persones de més edat. El desembre de 2022, l’entitat va presentar el llibre Consell de la Gent Gran de Palafrugell, més de 25 anys de servei.

Indira Ferrer Morató

Soprano de professió, ha aconseguit situar el gènere de l’havanera lírica en els escenaris internacionals. Entre els seus treballs, enguany destaca el projecte Sendero de ida y vuelta, acompanyada dels guitarristes Mauri Campos i Carles Casanovas.

Florenci Berta Barquero

Coordinador local de la Creu Roja, en el 150 aniversari de l’entitat. Ha estat clau per donar impuls i renovar l’entitat a Palafrugell.

Maria Dolors Segarra i Jordi Grau (Vins i Licors Grau)

Lideren una empresa familiar històrica de Palafrugell, dedicada a la distribució de vins i licors. L’empresa va ser reconeguda com a millor distribuïdora a l’Estat espanyol. La família Grau-Segarra destaca també per la seva faceta solidària i de col·laboració amb activitats i entitats de Palafrugell.

Marc Zamora Muñoz

És lutier i, des de Palafrugell, ha creat una infinitat d’instruments per a artistes com ara Charlie Burchill, dels Simple Minds, Edgar Regí (Javi Fernández) o Daniel Vega i Xavi Caparrós, de Mishima.

Marcel Bofill Deulofeu

Sastre i dissenyador de vestuari per a teatre, cinema i circ, ha estat finalista dels premis Max d’arts escèniques del 2023, conjuntament amb la seva esposa, la Nahoko Maeshima, pel vestuari de l’obra de teatre Bajau.

Ruth Gou Subirà

Mestra pastissera, ha estat distingida com una de les deu dones pastisseres més referents en l’àmbit de l’Estat espanyol.

Maria Elena Ordoyo

Ha estat presidenta de l’Associació de Famílies del Centre Tramuntana durant 16 anys. Va ser fundadora de l’entitat, l’any 2007.

Laura Pareras Aceves

Mestra de música, fa dos anys que ocupa el càrrec de presidenta de La Xarxa a Palafrugell, entitat cultural que aquest 2023 compleix 40 anys.

Eduard Bigas Boera

Artista palafrugellenc resident a Berlín, aquest 2023 ha mostrat la versatilitat de la seva obra en quatre grans espais d’exposició a Palafrugell.

Ferran Planellas (Vidal Planellas)

Artista dotat d’un talent natural per al dibuix, acaba de fer donació de la seva prolífica obra a l’Ajuntament de Palafrugell i ha mostrat els seus treballs en l’exposició L’univers femení de Vidal Planellas, al Museu del Suro.

Millor iniciativa de l’any 2023

Escola Torres Jonama

Enguany, ha organitzat per als seus alumnes un seguit de detallades activitats relacionades amb les Festes de Primavera i el Carroussel Costa Brava, una iniciativa destinada a promoure aquestes tradicions palafrugellenques entre els més joves de la nostra societat.

IX Premi d’articles periodístics Santi Massaguer

Pere Costa Pagès

Rep el premi per la seva trajectòria d’articles i llibres sobre temàtiques històriques de Palafrugell.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).