Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Jordi Bilbeny organitza una ruta sobre el possible vincle de Cristòfor Colom amb Pals

Escrit per el 18 de Març de 2023

  • Es visitarà el nucli antic, la Torre de Mar, el barri mariner i el Molí de Pals.

S’organitza una ruta a Pals per conèixer els espais que demostrarien el possible vincle de Cristòfor Colom amb Pals. Es visitarà el nucli antic, la Torre de Mar, el barri mariner i el Molí de Pals.

Jordi Bilbeny organitza unes rutes per difondre “la censura aplicada a la història” i que “va més enllà de la història oficial”. En aquest cas, destaca que hi ha documents i cròniques que apunten que Colom podria tenir un vincle amb la població del Baix Empordà o que va passar per l’estret de Gibraltar per anar a Amèrica.

La Ruta colombina per Pals començarà el dissabte, 25 de març a les 10 del matí. A les 12 del migdia, es visitarà la Torre de Mar i el barri mariner. A les 14 hores es farà una pausa per fer un dinar opcional a l’Hotel Golf de Pals. I la ruta continuarà a les 16.30 hores amb la visita al Molí de Pals. Es donarà per acabada a les 18 hores.

Jordi Bilbeny és un filòleg i escriptor català. Va formar part del Centre d’Estudis Colombins i és el cap de recerca de l’Institut Nova Història. Ha defensat la identitat catalana de Cristòfor Colom en diverses publicacions, com La descoberta catalana d’Amèrica: Una reflexió sobre la manipulació de la Història (1999) i Cristòfor Colom: Príncep de Catalunya (2006), així com altres tesis de caràcter similar, com la catalanitat de Miguel de Cervantes i l’atribució de l’autoria d’El lazarillo de Tormes a Joan Timoneda.

Les inscripcions de la ruta ja estan tancades.

Etiquetes

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).