Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Jordi Bilbeny organitza una ruta sobre el possible vincle de Cristòfor Colom amb Pals

Escrit per a 18 de Març de 2023

  • Es visitarà el nucli antic, la Torre de Mar, el barri mariner i el Molí de Pals.

S’organitza una ruta a Pals per conèixer els espais que demostrarien el possible vincle de Cristòfor Colom amb Pals. Es visitarà el nucli antic, la Torre de Mar, el barri mariner i el Molí de Pals.

Jordi Bilbeny organitza unes rutes per difondre “la censura aplicada a la història” i que “va més enllà de la història oficial”. En aquest cas, destaca que hi ha documents i cròniques que apunten que Colom podria tenir un vincle amb la població del Baix Empordà o que va passar per l’estret de Gibraltar per anar a Amèrica.

La Ruta colombina per Pals començarà el dissabte, 25 de març a les 10 del matí. A les 12 del migdia, es visitarà la Torre de Mar i el barri mariner. A les 14 hores es farà una pausa per fer un dinar opcional a l’Hotel Golf de Pals. I la ruta continuarà a les 16.30 hores amb la visita al Molí de Pals. Es donarà per acabada a les 18 hores.

Jordi Bilbeny és un filòleg i escriptor català. Va formar part del Centre d’Estudis Colombins i és el cap de recerca de l’Institut Nova Història. Ha defensat la identitat catalana de Cristòfor Colom en diverses publicacions, com La descoberta catalana d’Amèrica: Una reflexió sobre la manipulació de la Història (1999) i Cristòfor Colom: Príncep de Catalunya (2006), així com altres tesis de caràcter similar, com la catalanitat de Miguel de Cervantes i l’atribució de l’autoria d’El lazarillo de Tormes a Joan Timoneda.

Les inscripcions de la ruta ja estan tancades.

Etiquetes

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *