Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Joaquim Garrabou: “En el mar, estan passant coses molt greus”

Escrit per a 27 d'Octubre de 2022

  • Joaquim Garrabou portarà la xerrada ‘Els efectes del canvi climàtic sobre els ecosistemes’ a les II Jornades de Meteorologia i Canvi Climàtic avui al Museu del Suro.

L’Àrea de Medi Ambient de Palafrugell organitza les II Jornades de Meteorologia i Canvi Climàtic amb motiu del Dia Internacional contra el Canvi Climàtic celebrat el 24 d’octubre, per conscienciar-ne sobre els seus efectes i com adaptar-nos-hi.

Aquestes jornades començaran el dijous a les 19.30 hores al Museu del Suro amb la xerrada ‘Els efectes del canvi climàtic sobre els ecosistemes’. El principal objectiu serà explicar els canvis que experimenten les espècies i els ecosistemes marins. Ho destaca Joaquim Garrabou Vancells, investigador de l’Institut de les Ciències del Mar del Consell Superior d’Investigacions Científiques.

Garrabou remarca que cada cop som més conscients dels efectes del canvi climàtic, però posa èmfasi en el fet que molts altres éssers vius també en pateixen les conseqüències. Afirma que els rècords de temperatura marítima assolits aquest estiu al nord del mar Mediterrani han causat la mort d’espècies que formen els hàbitats submarins.

Per altra banda, considera que cada cop hi ha més gent conscienciada en aquesta problemàtica. No obstant això, és un gran repte poder posar en marxa les decisions internacionals per a afrontar la crisi climàtica.

Garrabou remarca que hi ha unes inèrcies del canvi climàtic i que si es prenen mesures es pot intentar mitigar-les, “però tothom ha de contribuir en aquest esforç col·lectiu”.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *