Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Joandomènec Ros presenta ‘Cal que siguem masovers del món’ a la biblioteca

Escrit per a 27 d'Agost de 2021

  • El llibre de Joandomènec Ros és un assaig que vol conscienciar sobre la problemàtica ambiental que es viu.
  • Ros és biòleg, catedràtic de la Universitat de Barcelona, president de l’Institut d’Estudis Catalans i membre de la Universitat Catalana d’Estiu.
  • La presentació tindrà lloc avui a les 19 hores a la Biblioteca de Palafrugell.

Joandomènec Ros presenta avui a les 19 hores el llibre Cal que siguem masovers del món, a la Biblioteca de Palafrugell. Ros és biòleg, catedràtic de la Universitat de Barcelona, president de l’Institut d’Estudis Catalans -fins a final de mes- i membre de la Universitat Catalana d’Estiu. Amb aquest llibre l’autor fa un toc d’alerta per deixar clar que no som els propietaris del món, que som estadants i que per tant, n’hem de tenir cura.

Posa especial èmfasi amb els problemes ambientals que cada cop són més presents i remarca que en el tercer món ja fa molt de temps que en pateixen les conseqüències. I que, en aquest cas, a diferència d’un mas, no tenim l’amo que ens pugui acomiadar en cas de fer malament la nostra feina.

Aquest llibre és un assaig que pretén fer reflexionar, mitjançant la divulgació científica, sobre aspectes clau que afecten en el medi ambient. Algunes de les temàtiques presents al llibre són l’extinció dels animals o la contaminació del mar per plàstics, entre d’altres.

També es reflexiona sobre la superpoblació planetària i com l’Església no ha procurat per la limitació del creixement demogràfic, rebutjant l’ús del preservatiu o l’avortament.

Les institucions no escolten als experts

Acusa les institucions de no tenir en compte les opinions dels experts en l’àmbit ecològic. L’autor, especialitzat en ecologia marina, afirma que se li ha demanat el seu punt de vista en nombroses ocasions, però que sovint no acaba sent vinculant.

Fins i tot, remarca que de vegades es dona més importància a les opinions de persones que no són expertes en el tema.

Per acabar, cal recordar que l’aforament de la presentació és limitat i que cal fer una reserva prèvia posant-se en contacte amb la Biblioteca de Palafrugell, trucant al telèfon 972 30 48 09.

Recupera la conversa íntegra amb Joandomènec Ros a continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *