Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Javier Ghoma ens presenta la novel·la de literatura infantil i contingut visual CAPSUL

Escrit per a 29 d'Octubre de 2020

  • L’obra va més enllà de ser una simple novel·la de literatura infantil: disposa d’un guió cinematogràfic i un disseny visual al darrere.
  • La novel·la compta amb material complementari disponible en les diferents plataformes digitals.

Aquesta setmana, la nostra sintonia ha conegut la novel·la d’acció-drama- comèdia CAPSUL de la mà del seu escriptor Javier Ghoma. Ens proposem d’exposar quin és el contingut de l’obra i conèixer el seu format innovador dins l’àmbit de literatura infantil. Tot seguit, coneixerem quin ha estat tot el procés de disseny, la seva creació i les protagonistes de CAPSUL.

Per començar, Javier Ghoma ens fa una sinopsi de la novel·la que tracta d’una competició infantil entre 34 jugadores. El joc, semblant a les competicions de guerra de pintura (paintball), passa de ser divertit a convertir-se en una competició més seria.

En segon lloc, ens detalla les intencions de la novel·la: mostrar els sentiments i emocions dels personatges davant la competició. Diversió i intensitat, conceptes que surten a la llum per començar a conèixer els sentiments trobats que es poden presentar en l’edat més adulta.

CAPSUL va més enllà de ser una simple novel·la de literatura infantil.

Disposa d’un guió cinematogràfic i un disseny visual al darrere. Ghoma ens transporta als orígens de CAPSUL, a la idea de projecte, i ens detalla com ha estat la barreja de la literatura amb l’audiovisual.

Altrament, el diferent material audiovisual ha estat gravat o fotografiat a diferents espais del territori català. L’hostal de Guineu de Viladrau com la part positiva de la competició: l’amistat i la unió en grup. I Can Folgueroles a Mataró, una nau industrial on es desenvolupa la competició: foscor, rivalitat i intensitat.

La majoria del material visual de CAPSUL ha estat creat digitalment, captant l’atenció total dels lectors més joves. Javier Ghoma ens detalla quines són les característiques del format.

CAPSUL, seria la primera vegada que no només es barreja il·lustració i literatura, sinó que també es fa amb actrius reals.

Javier Ghoma, escriptor i dissenyador de CAPSUL

Seguidament, un total de 34 nenes formen els diferents equips dins la competició de CAPSUL. D’entre elles es troben les protagonistes i líders dels equips Noa Valenzuela, Carla Sánchez i Noa Fernández.

Convé ressaltar que CAPSUL té presència a gairebé totes les plataformes digitals. Javier Ghoma ens recorda on podem trobar tot el material audiovisual enllaçat amb la novel·la escrita, i així poder conèixer cada una dels personatges de primera mà.

A continuació, adjuntem l’entrevista completa amb Javier Ghoma i els diferents enllaços per conèixer CAPSUL.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *