Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Ja es poden fer els tràmits per ser una família acollidora d’infants sahrauís

Escrit per a 7 de Maig de 2023

  • El projecte Vacances en pau consisteix en acollir infants sahrauís a l’estiu perquè no hagin de passar els mesos en els campaments i poder rebre atenció mèdica.

Ja es poden fer els tràmits per ser una família acollidora d’infants saharauis aquest estiu. L’entitat ACAPS Girona ja prepara el projecte Vacances en pau 2023 perquè nens i nenes dels campaments de refugiats de Tindouf, al desert algerià, puguin passar els dos mesos d’estiu a Catalunya.

Als campaments es poden arribar als 50 ºC a l’estiu, amb poca aigua i sense electricitat. A més, els infants poden conèixer una nova cultura, nous idiomes, poder anar a la platja i rebre un examen mèdic. Ho explica Cristina Galceran, de la delegació del Baix Empordà de l’entitat ACAPS Girona.

Nuri Ramírez, de la delegació del Baix Empordà, destaca que aquest any hi haurà, de moment, tres famílies acollidores.

Els infants que s’acullen tenen entre 8 i 12 anys i alguns solen repetir en els diferents estius i les mateixes famílies.

Les famílies acollidores només han d’assumir el cost de la manutenció, ja que l’associació organitza activitats per aconseguir el finançament i cobrir les despeses dels bitllets d’avió. Durant els dos mesos d’estiu, es comprometen a acollir els infants a casa seva i participar en les trobades de l’associació.

L’Associació Catalana d’amics i amigues del Poble Saharaui de Girona promou el suport polític i humanitari del poble sahrauí que es troba en un territori dividit des de l’any 1975, actualment ocupat pel Marroc i una part exiliada a Algèria. L’associació col·labora amb l’administració de la zona en les escoles, els ajuntaments i els dispensaris mèdics, entre altres. L’entitat és membre de la Taula de Solidaritat i Cooperació de Palafrugell.

Per a més informació o per ser una família acollidora, cal trucar al telèfon 696 32 22 60 o enviar un correu electrònic a acaps.baixemporda@gmail.com. L’11 de maig es farà una reunió informativa a Torroella de Montgrí.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *