Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Totes les activitats del 8-M, Dia Internacional de les Dones, a Palafrugell

Escrit per el 3 de Març de 2023

  • S’ha publicat el tutorial de la coreografia de la flashmob 8M a plaça Nova.
  • Les activitats començaran el 8 de març a les 12 del migdia amb la lectura institucional del manifest.

Palafrugell commemora el Dia Internacional de les Dones amb la programació de diferents activitats, que inclouen la gravació d’una flashmob, la lectura del manifest institucional, el Sopar de dones i una conferència al Museu del Suro. La voluntat és reivindicar la igualtat de tracte, de drets i d’oportunitats. Ho organitza l’Espai Dona amb la col·laboració d’altres entitats del municipi.

Les iniciatives del 8 de març començaran amb lectura del manifest institucional davant de l’Ajuntament, a Can Bech, a les 12 del migdia. Comptarà amb la col·laboració de les entitats i els centres educatius del municipi.

De 18 a 19 hores tindrà lloc el Cinefòrum feminista amb el visionament de curts en clau feminista a Can Genís. Ho organitzen els educadors de carrer i l’Espai Jove i conviden les dones de qualsevol edat.

I a les 19.15 hores, es gravarà la flashmob 8M amb la cançó Ay mamá de Rigoberta Bandini. El colectivo tac-tiq ha anunciat quina és la coreografia que cal assajar per ballar-la a plaça Nova. L’activitat està oberta a tothom i s’ha de portar un mocador lila. Ho explica Sònia Vivolas de l’Espai Dona de Palafrugell al podcast En clau de dona.

L’endemà, a les 17.30 hores, la Biblioteca organitzarà l’Hora del conte: Petita i Gran amb la voluntat de promoure la igualtat de gènere. Anirà a càrrec de Creixent amb Art. S’adreça a infants a partir dels 4 anys i cal inscriure’s prèviament al 972 30 48 09.

El divendres 10 de març, de 10 a 12 hores, a Can Genís s’impartirà el taller Assertivitat, com posar límits amb respecte. S’emmarca dins del cicle de tallers de salut i benestar a càrrec d’Amalia Valderrama. Es parlarà sobre la importància de respectar-se a si mateix i a la resta de persones. En aquest cas, cal inscriure’s prèviament a espaidona@palafrugell.cat o al 972 61 18 79.

A les 19 hores, al Museu del Suro hi haurà la xerrada El treball de les dones taperes del Baix Empordà (segle XIX) a càrrec de Margarita López Antón, professora d’Història econòmica de la Universitat Autònoma de Barcelona i guanyadora del premi Santiago Zapata 2022.

I a les 20.30 hores, al Local del Consell de la Gent Gran, tindrà lloc el IV Sopar de dones. Es realitzarà una quina feminista dinamitzada pel col·lectiu “Lo Relacional”. Cada participant haurà de portar sopar per compartir. Cal inscriure’s prèviament a espaidona@palafrugell.cat o al 972 61 18 97 perquè les places són limitades.

El diumenge, 12 de març a les 12 del migdia hi haurà una activitat familiar i juvenil al Museu del Suro. El cas titànic: la mort d’Isabel Bassols és un cluedo a l’exterior del museu per descobrir la figura de la dona a principis del segle XX, mitjançant la resolució d’un misteri. Es recomana a partir dels 10 anys i cal inscriure’s prèviament al telèfon 972 30 78 25.

Per acabar, el dilluns, 20 de març a les 18 hores, hi haurà el Club de Lectura en femení a la Biblioteca de Palafrugell. Amalia Valderrama coordinarà el taller per parlar de Musclos per sopar de Birgit Vanderbeke. Cal inscriure’s prèviament al 972 30 48 09 o a biblioteca@palafrugell.cat.

A més, del 7 al 10 de març, cada matí el Museu del Suro ofereix unes visites als centres educatius del municipi, de cicle mitjà a Batxillerat, per explicar què va suposar l’entrada massiva de les dones al sector industrial, els canvis socials, les lluites sindicals, la mecanització del procés i les figures rellevants.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).