Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Inscripcions obertes per a un habitatge cooperatiu a Palafrugell

Escrit per el 3 d'Abril de 2020

  • Sostre Cívic ha obert inscripcions aquesta setmana per formar part del projecte d’un habitatge cooperatiu a Palafrugell.
  • Es tracta d’un edifici de 6 habitatges al carrer Ponent. L’Ajuntament es se’n va reservar 2 per a pisos d’emergència

La cooperativa Sostre Cívic ha anunciat que ja hi ha les inscripcions obertes per adherir-se al projecte d’habitatge cooperatiu a Palafrugell. La primera fase es tancarà el proper dia 15 d’abril. Es tracta d’un habitatge de 6 vivendes repartit en 2 plantes ubicat al carrer Ponent.

Des de Ràdio Palafrugell ens hem posat en contacte amb Lucia Basulto, responsable de comunicació de Sostre Cívic. Primer de tot, ha recordat que la primera fase d’inscripcions donarà prioritat a grups de persones sòcies de la cooperativa.

Per valorar si els grups poden accedir al projecte es valoraran diversos criteris. Per exemple, cal estar empadronat a Palafrugell, no ser més de 4 persones, entre d’altres.

En cas que no s’omplís tot l’immoble s’obriria una segona fase, del 27 d’abril al 7 de maig. En aquest cas, a persones individuals i prioritzant l’ordre d’antiguitat de soci de la cooperativa. Trobareu més informació i el formulari d’inscripció al web de Sostre Cívic.

Per la seva banda, dels 6 habitatges, l‘Ajuntament de Palafrugell quan es va firmar l’acord de col·laboració amb Sostre Cívic se’n va reservar dos per a pisos d’emergència social.

En aquests processos d’inscripcions, la crisi del coronavirus també ha tingut incidència. En aquest sentit, no es poden mantenir trobades amb els grups, ni tampoc es va poder fer la visita a l’immoble el passat 24 de març.

D’altra banda, l’inici del contracte per a l’habitatge del carrer Ponent està marcat per l‘1 de juliol. No obstant això, seran flexibles amb les necessitats dels socis que l’ocupin.

Com funciona Sostre Cívic?

Així com el model d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús està molt estès a d’altres països, a Catalunya és impulsat des del 2004 per diferents entitats com Sostre Cívic.

Aquest model alternatiu d’accés i tinença a l’habitatge té dues característiques bàsiques que el diferencien d’altres tipus d’habitatge cooperatiu: la propietat col·lectiva i el dret d’ús. Aquestes característiques donen una estabilitat a llarg termini.

A més a més de l’estabilitat, el preu del lloguer d’aquests immobles està per sota del de mercat. Per poder gaudir del dret d’ús de l’habitatge s’ha de pagar un capital inicial que es retorna quan la persona deixa de viure en l’immoble. Amb tot, Lucia Basulto, remarca que el principal objectiu de la cooperativa és transformar el mercat de l’habitatge.

Així doncs, des d’aquesta setmana i fins el 15 d’abril hi ha les inscripcions obertes per formar part del projecte d’habitatge cooperatiu a Palafrugell.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).