Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Inici del curs escolar a Palafrugell

Escrit per a 14 de Setembre de 2020

  • Visitem l’escola Barceló i Matas i el Nou Institut de Palafrugell en el retorn de l’alumnat a les aules.
  • Nervis i optimisme entre les famílies i el professorat en l’inici del curs 2020-2021.

L’inici del nou curs escolar 2020/21 a Palafrugell ha començat sense incidències destacables i amb la novetat de l’inici de les classes al que suposa el tercer institut al municipi, que s’incorpora dins diversos espais del Barceló i Matas. Precisament, hem visitat aquesta escola i l’Institut Nou Palafrugell per saber com ha estat la tornada a l’escola, mig any després.

Primer de tot hem parlat amb dues mares, la Yoli i la Irene, que han valorat positivament les mesures adoptades per l’escola.

Malgrat la tranquil·litat que els han trasmès des de l’escola, ambdues reconeixen que estan expectants del que pot passar. D’altra banda, també han valorat els 6 mesos que els infants no han anat a l’escola. Un fet complicat de compaginar amb la vida laboral.

Per la seva banda, la directora de l‘escola Vedruna, Anna Vilà, ha fet una valoració positiva de l’inici de curs, tot i algun incident relacionat amb la mobilitat.

També ens hem posat en contacte amb Isabel Castelló, directora del Prats de la Carrera. Ens explica com ha organitzat les entrades dels diferents cursos de l’institut.

L’alumnat ha entrat per diversos espais i per grups

Valoració positiva dels Serveis Territorials

D’altra banda, el director dels Serveis Territorials d’Educació, Martí Fonalleras ha volgut posar en valor la tornada a l’escola dels infants tot i les dificultats.

En aquesta línia, Fonalleras també ha remarcat que les escoles són segures. A més, ha assegurat que estan preparats davant les dificultats que puguin sorgir.

Comença l’activitat a l’Institut Nou Palafrugell

L’inici del curs també ha coincidit amb la posada en marxa de l’Institut Nou Palafrugell. La directora, Mireia Pacreu, ha remarcat que malgrat els protocols intentaran tirar endavant tots els projecte que tenien en ment. Això sí, adaptades a les restriccions de seguretat.

Mireia Pacreu també ha destacat que volen que la tornada a les aules serveixi perquè els nois i noies s’evadeixin de la situació actual.

Respecte a l’afectació de la pandèmia a les inscripcions al Nou Institut, Pacreu ha reconegut que els ha afectat. No obstant això, tampoc es marcaven cap objectiu i han començat el curs amb 78 alumnes als 3 cursos de 1r d’ESO.

Aquesta situació, en la que el Nou Institut ocupi uns espais del Barceló i Matas està previst que s’allargui durant els propers 2 cursos. Les opcions de cara al futur, tot apunta que passen per l’ampliació de l’actual edifici. Ho expliquen Martí Fonalleres i Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell.

Així doncs, l’inici del curs escolar a Palafrugell no ha tingut cap incidència destacada. Per la seva banda, des de l’àrea d’Educació de l’Ajuntament es recomana a les famílies que estiguin atentes els canals de comunicació de la seva escola, per conèixer les novetats que es puguin produir durant aquest curs tan atípic.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *