Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Incorpora Girona facilita un miler de nous llocs de treball a persones vulnerables

Escrit per a 9 de Febrer de 2021

  • El programa Incorpora de la Fundació “la Caixa” ha possibilitat 953 contractacions de persones amb especials dificultats per trobar feina.
  • Coneixem les diferents línies d’actuació del programa Incorpora Girona de la mà del seu coordinador, Roger Casero.

Nerea Cabello per Ràdio Palafrugell

En un any marcat per la pandèmia del coronavirus, el programa Incorpora de la Fundació ”la Caixa” ha possibilitat 953 contractacions de persones amb especials dificultats per trobar feina gràcies a la col·laboració de més de 300 empreses. Per conèixer amb més detall els resultats del programa i el seu funcionament, contactem amb el coordinador d’Incorpora Girona, Roger Casero.

En primer lloc, en Roger Casero ens presenta els objectius del programa, entre els quals es troben la inserció laboral d’aquelles persones amb dificultats per trobar feina.

A Incorpora Girona, els preparen per a una correcta inserció en l’empresa i els acompanyen durant tot el procés.

Els orígens d’Incorpora

El programa, neix l’any 2006 per voluntat de la Fundació “la Caixa”, desenvolupat amb la col·laboració de les diferents entitats socials. Així ens explica els orígens del programa el seu coordinador a Girona, en Roger.

El programa, consta de diverses línies d’actuació per tal d’assegurar la inserció laboral. La principal, la intermediació laboral per contactar persones amb empreses.

D’altra banda, també disposen de diverses línies d’actuació destinades a la inserció laboral de col·lectius més específics. Tot seguit, en Roger Casero ens presenta Incorpora Jove i Reincorpora.

Per últim, existeixen dues línies més les quals també treballen per la millora de l’ocupabilitat de les persones amb dificultats, com són Salut Mental i Autoocupació.

Un altre punt important és que la línia d’Autoocupació d’Incorpora, ha donat suport a la creació de 31 microempreses, posades en marxa per persones en risc d’exclusió social amb actitud i capacitat emprenedores.

Tot i les dificultats d’aquest any 2020, Incorpora Girona ha facilitat 953 llocs de treball a persones vulnerables. A continuació escoltem la sèrie d’adaptacions que ha hagut de realitzar tot el programa a causa de les restriccions per la pandèmia.

Com adherir-se al programa Incorpora Girona?

El programa Incorpora es desplega arreu del territori a través d’una àmplia xarxa d’entitats socials. En el cas d’Incorpora Girona, són 12 les entitats col·laboradores a través de les quals es pot demanar informació per realitzar la inscripció al programa.

Una altra via per entrar al programa, és a través del web del programa de la Fundació “la Caixa”.

Per acabar, en Roger Casero aprofita la nostra sintonia per agrair a totes les entitats socials col·laboradores i tècnics/es del programa la seva feina i implicació amb Incorpora Girona.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *