Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Inaugurat el nou consultori local de Verges, que dobla la superfície de l’antic centre

Escrit per el 24 de Setembre de 2022

  • El projecte ha comptat amb una inversió de 870.000 euros i es preveu que entri en funcionament el 29 de setembre, un cop s’hagi completat el trasllat

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va inaugurar aquest 20 de setembre a la tarda el nou consultori local de Verges, que substituirà el centre actual. El nou equipament, gestionat per la Fundació Hospital de Palamós – Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (FHP-SSIBE), doblarà la superfície de l’antic consultori, que passa de 106 metres quadrats als 289 metres quadrats actuals, i compta amb 4 noves consultes. Està ubicat al número 2 del carrer Xaloc i preveu que entri en funcionament el proper 29 de setembre, un cop s’hagi completat el trasllat des de les antigues instal·lacions.

La directora d’atenció primària de FHP – SSIBE, Esther Vilert, va posar en valor el canvi d’ubicació després de 29 anys ocupant el mateix emplaçament, així com la millora en l’accessibilitat del nou espai i l’adaptació a les necessitats canviants dels veïns de Verges al llarg dels anys.

Les noves instal·lacions ofereixen un espai més ampli, confortable i adaptat a les noves necessitats de la població. Vilert ha explicat també que les noves instal·lacions permetran fer-hi noves tècniques sense haver-se de desplaçar al CAP de Torroella de Montgrí, com la crioteràpia i l’administració de ferro intravenós, fet que suposarà un important salt qualitatiu en l’atenció dels pacients. A més, el consultori forma part de l’oferta de rotació rural dels residents de medicina familiar i comunitària de Catalunya i confia que les noves instal·lacions contribuiran a fer més atractiva aquesta oferta.

En la mateixa línia, l’alcalde de Verges, Ignasi Sabater, ha destacat que el nou consultori local és un equipament “molt important i necessari” pel municipi i ha agraït el treball dels que l’han precedit i que han contribuït en el projecte. 

Millora del confort per a pacients i professionals 

Les obres van començar el març de 2021 i s’han completat aquest estiu. La construcció d’un nou consultori a Verges era necessària per guanyar en qualitat de l’atenció que s’hi presta i en comoditat, tant per als pacients com per als professionals. L’accés principal és a peu pla des del carrer Xaloc i incorpora un pati interior que permetrà gaudir a les consultes d’una major intimitat, que s’acabarà d’aconseguir a través del verd dels arbres del jardí privat.

La construcció del nou equipament, ubicat en un solar cedit per l’ajuntament, ha anat a càrrec del Servei Català de la Salut, i en el seu conjunt haurà comptat amb un pressupost de 869.503 euros, incloent el projecte arquitectònic, l’execució de les obres i l’equipament.

El consultori local de Verges, amb una població assignada de 1.183 habitants, forma part de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Torroella de Montgrí, que inclou els consultoris municipals de Verges, l’Estartit, Serra de Daró, Gualta, Jafre i la Tallada d’Empordà. En el conjunt de l’ABS, l’equip d’atenció primària atén una població assignada de 16.034 habitants i una àrea geogràfica de 132 quilòmetres quadrats.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).