Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Inaugurada la 17a edició de l’exposició de pessebres a Mont-Ras

Escrit per el 13 de Desembre de 2020

  • Després de llargs mesos de treball i dedicació, l’exposició ha estat oberta amb totes les mesures de seguretat obligatòries del PROCICAT.
  • La tradicional mostra de pessebres, de cultura popular, ja es pot visitar a la vila veïna de Mont-Ras.
  • Parlem amb Albert Català, president de la Federació Catalana de Pessebristes per conèixer els detalls de l’exposició.

Nerea Cabello per Ràdio Palafrugell, entrevista per Rafel Corbí.

Ràdio Palafrugell contacta amb l’Albert Català, president de la Federació Catalana de Pessebristes i i de l’Associació d’Amics del Pessebre Català del Baix Empordà. A cotinuació, l’Albert ens presenta l’exposició de pessebres de Mont-Ras.

En primer lloc, exposar que l’exposició inaugurada és una mostra més de com la cultura és segura. L’Albert Català recorda a la nostra audiència, que tota l’exposició ha estat oberta amb les mesures de seguretat obligatòries.

A continuació, Català ens avança quina és l’organització de l’exposició. Per una banda, es troba la mostra dels socis de l’Associació Amics del pessebre. I en l’altra, de l’Escola de Pessebrisme.

Així mateix, en una altra sala, es troben exposats els pessebres populars, creació dels i les alumnes de l’Escola Torres Jonama de Mont-Ras. D’altra banda, també trobem exposades les postals corresponents al concurs postals de Nadal dels mateixos alumnes de l’escola.

L’Escola de pessebrisme

Davant la curiositat, preguntem a l’Albert sobre l’existència de l’Escola de Pessebrisme. A continuació, exposa com el pessebre ha deixat de “ser una cosa religiosa, a ser una tradició de cultura i art“.

Seguidament, ens detalla el funcionament de l’associació, la qual s’estén per tota la comarca del Baix Empordà. Però, també existeixen arreu de la província de Girona. En total, a Catalunya existeixen 67 associacions recolzades per la Federació de Pessebristes de Catalunya.

Per concloure, l’Albert anima a la nostra audiència a visitar totes les exposicions. Tot donant suport a la cultura popular dels pobles.

Recordem que els horaris -a causa de la pandèmia- han estat modificats. L’exposició és oberta al públic cada dia de 17 h a 20 h. I els caps de setmana d’11 h a 13 h i de 17 h a 20 h.

Abans de concloure, l’Albert recorda que han lluitat per poder oferir l’exposició, amb il·lusió col·lectiva, esforç individual, i treball amb equip.

Finalment, Català aprofita la nostra sintonia per demostrar el seu agraïment a l’Ajuntament de Mont-ras per fer possible la 17a edició de l’Exposició de pessebres.

“Animeu-vos, és molt fàcil. A nosaltres ens fa molta il·lusió que aneu a visitar l’exposició de pessebres, que de segur que no us defraudará”

Albert Català, president de l’Associació de pessebristes de Catalunya.

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).