Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Impulsen la creació de l’Oncogravel, un nou repte esportiu i solidari per ajudar els malalts de càncer

Escrit per el 26 de Juny de 2023

  • La prova se celebrarà el pròxim 4 de novembre, en el marc del Palamós Outdoor Sports Festival
  • Tots els donatius es destinaran a millorar la qualitat de vida dels afectats per la malaltia a través dels serveis de la Fundació Oncolliga Girona

La Fundació Oncolliga Girona, Gran Fondo Community i l’Ajuntament de Palamós han unit esforços per impulsar l’ONCOGRAVEL, un repte esportiu i solidari dirigit als amants de la bicicleta de gravel. El centre neuràlgic de la prova està situat al municipi de Palamós, que acull la sortida i l’arribada d’aquesta cursa tan especial, que transcorre per pistes dels municipis que formen les comarques del Baix Empordà, el Gironès i la Selva. La primera edició se celebrarà el pròxim 4 de novembre 2023, en el marc del Palamós Outdoor Sports Festival. Així ho explicava a la prresentació el director de Gran Fondo Community, Raül Rubio.

Una cursa per equips

La prova tindrà com a punt de sortida i arribada Palamós i constarà de dos itineraris: un de 225 quilòmetres i 3400m de desnivell, i un altre de més curt, d’aproximadament 120 km i 1250m de desnivell. Tots dos recorreran camins i pistes dins un entorn ideal per a la pràctica d’aquest esport.

Per participar-hi caldrà reunir un equip d’entre quatre i sis ciclistes que podran fer relleus entre ells, si bé sempre n’hi haurà d’haver com a mínim quatre en ruta. L’objectiu dels organitzadors és que sigui un repte apte per a tothom, per aquesta raó els recorreguts no presentaran grans exigències tècniques. Seran itineraris factibles per a tot ciclista que tingui una bona condició física.

La cursa llarga constarà de sis trams i la curta de quatre. Els equips només podran fer relleus que considerin oportuns en els punts de control que hi haurà a cada tram. En tots els punts de control hi haurà també un avituallament i es podrà rebre l’assistència exterior que es cregui oportuna.

Donatius per ajudar els afectats de càncer

Per poder participar en aquest nou repte solidari els equips hauran de fer un donatiu mínim de 400 euros que es destinaran a la Fundació Oncolliga Girona, una entitat que treballa des del 1996 per millorar les condicions de vida de les persones afectades de càncer i les seves famílies.

L’Oncolliga va atendre l’any passat un total de 2.115 usuaris (un 13% més que l’any anterior) i va comptar amb un pressupost de 1.800.000 euros, dels quals el 43% provenen de les donacions realitzades a través dels diferents reptes esportius que impulsa, com ara l’Oncotrail, l’Oncobike, l’Oncoswim i l’Oncotriatló. En aquest sentit, la presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Paqui Badosa, ha destacat que aquests esdeveniments esportius i solidaris han estat claus no solament per a recollir fons i finançar els nostres serveis, sinó també han estat un altaveu per donar a conèixer l’entitat a un públic més ampli.

L’alcalde de Palamós, Lluís Puig, ha destacat que amb l’organització de proves com aquesta, Palamós segueix potenciant el seu lideratge en l’esport a la comarca.

Representants de les entitats organitzadores de la prova Oncogravel, a l’Ajuntament de Palamós.

Els organitzadors de l’Oncogravel

Gran Fondo Community és un centre esportiu especialitzat en el ciclisme situat a Palafrugell. És també el resultat de la unió d’un grup de professionals centrats en oferir al ciclista tot el necessari per a gaudir de la seva passió, sigui quin sigui el seu nivell. Es tracta d’un centre de referència de la Costa Brava pels amants de les bicicletes, i posen a la disposició dels clients tots els serveis necessaris com taller, biomecànica, nutrició, fisioteràpia, entrenaments i salut, juntament amb un servei de cafeteria-restaurant amb el millor ambient ciclista de la zona.

Si voleu saber més coses de Gran Fondo Community feu clic aquí: https://www.granfondocommunity.com/ca/

Ajuntament de Palamós. El Departament d’Esports de l’Ajuntament de Palamós, amb l’objectiu de desenvolupar accions i activitats esportives per a tots els públics, organitza el Palamós Outdoor Sports Festival, un esdeveniment pensat pels amants dels esports a l’aire lliure. Durant diversos dies, Palamós acull diverses proves esportives dirigides a tots els públics, acompanyades d’una zona expo, activitats lúdiques, música en directe, foodtrucks, espai infantil i molt més…

Si voleu saber més coses sobre el Palamós Outdoor Sports Festival feu clic aquí: www.palamossportsfestival.cat

Els trams de la cursa:

TRAMS CURSA LLARGA: TRAM 1 (Palamós – Gran Fondo) TRAM 2 (Gran Fondo – Torroella de Montgrí ) TRAM 3 (Torroella de Montgrí- Torroella de Montgrí ) TRAM 4 (Torroella de Montgrí-Cassà de la Selva) TRAM 5 (Cassà de la Selva – Cassà de la Selva ) TRAM 6 (Cassà de la Selva – Palamós)
TRAMS CURSA CURTA: TRAM 1 (Palamós – Gran Fondo) TRAM 2 (Gran Fondo – Torroella de Montgrí ) TRAM 3 (Torroella de Montgrí- Torroella de Montgrí ) TRAM 4 (Torroella de Montgrí- Palamós)

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).