Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Imatges de Cap Roig a vista d’ocell

Escrit per el 16 de Febrer de 2022

  • L’IPEP enregistra imatges aèries del municipi per promocionar el destí a nivell turístic, paisatgístic i patrimonial.
  • Per primera vegada un dron pot sobrevolar la zona de Cap Roig un espai natural i protegit.

L’Institut de Promoció Econòmica (IPEP) i la Policia Local de Palafrugell, el passat dissabte 12 de febrer, van realitzar la supervisió de la gravació d’imatges aèries del municipi. Destaquen les imatges de l’espai dels Jardins de Cap Roig a vista d’ocell. Es tracta d’una filmació recreativa del municipi amb dron, amb l’objectiu de promocionar el destí a nivell turístic. En aquest sentit, es posa en valor el seu gran interès paisatgístic i patrimonial.

Aquestes imatges de gran qualitat serviran principalment per actualitzar el banc d’imatges turístiques del municipi i promocionar-lo a través de xarxes socials (@VisitaPalafrugell) i del web de turisme Palafrugell.

Per tal d’enregistrar les imatges en dron dels Jardins de Cap Roig es va necessitar un permís especial (ZEC, ZEPA). Cal destacar que la utilització d’aquests aparells en espais naturals protegits o d’interès natural està molt restringit i controlat.

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural és el que aprova aquest tipus de permisos. Són llicències molt limitades per tal que el vol dels drons no provoquin molèsties i pertorbacions a les espècies protegides i amenaçades. A més, d’evitar danys als hàbitats d’interès natural existents en l’espai. La molèstia que s’identifica com a més habitual associada a l’ús de drons és sobre la fauna. L’època més sensible per les aus és durant el seu període de nidificació.

Vistes de Cap Roig exclusives

Amb tot, gràcies a les gestions de l’IPEP, per primera vegada a la història un dron ha sobrevolat aquest espai. Les imatges d’aquesta zona tan idíl·lica es podran veure a les xarxes socials de Turisme Palafrugell. Així doncs, serviran per donar a conèixer la bellesa paisatgística del terme municipal.

Sílvia Beleña – gerent de l’IPEP

La Policia Local va ser l’encarregada de comprovar i supervisar que els pilots que participaven en aquesta gravació disposessin de tots els permisos administratius i les corresponents llicències per poder dur a terme l’activitat. Així com que que adoptessin les mesures i precaucions ambientals i de seguretat.

La Policia Local de Palafrugell comprovant que les llicències fossin correctes

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).