Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


1r Iftar Popular de Palafrugell

Escrit per a 24 de Maig de 2019

  • Les referents de convivència de l’Ajuntament de Palafrugell ens donen els detalls de la seva feina i de l’Iftar Popular de Palafrugell
  • L’Iftar és el trencament del dejú durant el Ramadà

El dijous 30 de maig tindrà lloc el primer Iftar Popular de Palafrugell. L’acte es farà a Els Ametllers a les 19.30h. És un acte obert a tothom i en el que la comunitat musulmana oferirà menjar típic marroquí a tots els que s’apropin. L’Iftar és com es coneix quan els musulmans trenquen el dejú durant el Ramadà.

Per saber més detalls d’aquest esdeveniment, han visitat els estudis de Ràdio Palafrugell les 4 noies que ofereixen el servei de Referents de Convivència. Elles són la Fàtima Dkiouak Chahid, l’Awàtef Ahmittach Driouach, la Loubna El Bachiri Boubkraoui i la Asmaa Zouhir El Fachtali.

Per començar, han explicat com va néixer la iniciativa de crear aquest servei. El setembre del 2017 l’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Palafrugell es va posar en contacte amb la Fàtima per iniciar aquest projecte. No obstant això, no ha estat fins a inicis d’aquest any, que el servei ha pres forma, gràcies a Els Entaulats 2019.

Primer Iftar Popular

La primera gran acció de les joves del servei de Referents de convivència serà l’Iftar Popular de Palafrugell del proper dijous 30 de maig. L’Iftar és el moment en el que els que duen a terme el Ramadà trenquen el dejuni diari. Aquest fet es produeix quan el sol es pon i, en aquest sentit, l’acte començarà pels volts de les 19.30h.

L’Iftar Popular vol ser un espai de trobada entre les diverses cultures de Palafrugell. D’altra banda, també vol servir per trencar certs tòpics que envolten el Ramadà, així com donar a conèixer altres aspectes de la cultura musulmana.

Així doncs, amb aquesta voluntat, hi haurà xerrades i tallers per a tothom. Per exemple, hi haurà un taller de “henna” el tint natural de color vermellós que es fa servir per acolorir la pell. A més a més, tota la comunitat musulmana oferirà menjar típic del Marroc per a tots aquells que s’apuntin aquest Iftar Popular de Palafrugell.

Entrevista amb la Fàtima, l’Awàtef, la Loubna i l’Asmaa sobre l’Iftar Popular de Palafrugell
Iftar Popular Palafrugell
D’esquerra a dreta Asmaa Zouhir, Loubna El Bachir, Awàtef Ahmittachi i Fàtima Dkiouak

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *