Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Homenatge a la música popular amb La Principal de la Bisbal i Esther Buqueras

Escrit per el 21 d'Abril de 2021

  • ‘Cançons de mar i muntanya’ fa valer la música de taverna, l’havanera i la sardana.
  • Tindrà lloc el dijous 22 d’abril a les 20 hores al Teatre Municipal de Palafrugell.
  • La Principal de la Bisbal comptarà amb la veu de la soprano Esther Buqueras.

Aquest dijous 22 d’abril a les 20 hores tindrà lloc l’acte cultural ‘Cançons de mar i muntanya’, al Teatre Municipal de Palafrugell, amb La Principal de la Bisbal i la soprano reusenca Esther Buqueras. El director de la cobla, Francesc Cassú, ens explica que és un espectacle que homenatja la música popular.

Des de La Principal de la Bisbal es considera que la cobla és una eina extraordinària i que pot adaptar-se a diversos estils, allunyant-se de la concepció tradicional. Des de fa temps, s’ha apostat per a combinar-la amb altres tipologies de formacions.

‘Cançons de mar i muntanya’, el que podrem gaudir aquest dijous, nasqué enmig de la pandèmia i fa valer la música de taverna, l’havanera i la sardana. Uneix la cobla amb el piano, la bateria i la veu d’Esther Buqueras.

El treball d’arranjaments ha estat realitzat pel director Francesc Cassú i el reporti va ser escollit per la comissió de la mateixa orquestra. Un dels aspectes que s’ha hagut de tenir en compte és que la veu de la cantant no quedés tapada per la sonoritat de la cobla.

Un altre exemple de la fusió d’estils és l’espectacle ‘La Serenata’, també de La Principal de la Bisbal, que combina la cobla i quartet de veus amb bateria i piano.

“L’any 2020 ha estat dolent en tots els aspectes”

Cassú remarca la dificultat que ha suposat la pandèmia a la cultura i que han hagut d’adaptar-se a la realitat. L’espectacle que es podrà veure a Palafrugell permet posar esperança en el futur i poder tornar a la normalitat.

Aquest acte forma part de la programació al voltant de la festivitat de Sant Jordi que té lloc al municipi. El concert és gratuït, no obstant això, és necessària la reserva prèvia a la taquilla del Teatre Municipal de Palafrugell o al web de Palafrugell Cultura.

Cassú anima a assistir-hi el dijous 22 a les 20 hores, al Teatre Municipal de Palafrugell. Per acabar, també agraeix a tots els organitzadors que continuen confiant en la cultura, tot i les dificultats actuals.

Es pot recuperar la conversa íntegra amb Francesc Cassú a continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).