Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Georgina Ruiz queda cinquena de Catalunya en 20 km marxa en ruta

Escrit per a 7 de Febrer de 2023

  • Ja s’entrena pel Campionat d’Espanya de 20 quilòmetres del mes de març a Còrdova.

Georgina Ruiz, atleta de marxa atlètica, va quedar cinquena de Catalunya en 20 quilòmetres marxa en ruta. Va fer la seva millor marca de 1:43:22. Ruiz se sent molt satisfeta amb la cinquena posició pel bon nivell que hi ha a Catalunya.

L’atleta de 23 anys va fer la seva primera cursa als 9. Fins fa dos anys, va ser membre del Club Atlètic Palafrugell. Després, va fitxar per un equip madrileny. Ara, és membre de l’Agrupació Atlètica de Catalunya a la divisió d’honor. Al llarg de la seva trajectòria esportiva, ha assolit bones fites en diversos campionats.

També, va participar en un míting internacional amb esportistes d’altres països. Ja s’està preparant pel Campionat d’Espanya de 20 quilòmetres que se celebrarà a Còrdova a finals de març. El seu desig és millorar la setzena posició de l’any passat.

Explica que hi ha molts factors que influeixen en els resultats. Per exemple, la temperatura, que senti bé l’avituallament o una possible lesió. Per preparar-ho, entrena sis dies a la setmana i fa uns 20 quilòmetres cada sessió.

Les sessions d’entrenament poden incloure rodatges llargs o sèries, entre altres. També, entrena a la carretera. Moltes vegades al voltant de Llofriu perquè hi ha menys trànsit.

Destaca que és un esport que requereix molta tècnica. També, que hi ha una normativa estricta que cal complir per evitar la desqualificació.

A més, comenta que hi ha poques persones que fan marxa al Baix Empordà i a la demarcació de Girona, a diferència de Barcelona o internacionalment.

Per altra banda, Ruiz ha viscut l’atletisme des de petita. Els seus pares, Tino Ruiz i Beata Betlej, el practiquen i la van apuntar al club palafrugellenc de petita.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *