Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Francesc Sánchez Carcassés nou director artístic de la Cantada d’Havaneres

Escrit per a 28 de Gener de 2020

  • Serà la 3a ocasió que Francesc Sánchez Carcassés es posi al capdavant de la Cantada de Calella de Palafrugell.
  • “Davant de la possibilitat de tornar a col·laborar amb la Cantada, m’era molt difícil dir que no”, apunta Carcassés a Ràdio Palafrugell.

L’Ajuntament de Palafrugell, a través de l’Institut de Promoció Econòmica, ha decidit tancar un cicle de tres anys. Així, Francesc Sánchez Carcassés serà el nou director artístic de la Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell.

Des de l’organització es valora molt positivament aquesta última etapa, amb Oriol Oller al capdavant, però ara es busca una nova aportació per tal de donar un nou impuls. La Cantada s’ha convertit en el tret de sortida de la temporada turística a la Costa Brava.

Per aquest motiu, s’incorpora Francesc Sánchez Carcassés com a director artístic. De fet, des del consistori valoren el prestigi de Carcassés dins el món de les havaneres i el cant de taverna. El reconegut periodista ha destacat que tot ha anat molt ràpid i que tot va venir arrel d’una conversa amb Joan Vigas, 1r tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Palafrugell.

Entre els objectius que es treballen des d’ara mateix hi ha el de mantenir l’alt nivell qualitatiu de la Cantada, el qual sempre s’ha considerat vital per mostrar la imatge de Calella com la “catedral” de les havaneres i de la cultura popular i musical del país.

Renovació sense perdre els orígens

Segons el regidor de Promoció Econòmica de Palafrugell, Joan Vigas, “volem fer una renovació sense perdre els orígens, convertint Calella en el gran referent de les havaneres i creant una “marca” que suposi una indiscutible qualitat artística pel que fa a les cançons i a les participacions dels grups”. Per Sánchez Carcassés s’ha de trobar aquest equilibri entre mantenir l’esperit de l’Havanera i les petites pinzellades que consoliden l’esdeveniment com l’inici de l’estiu a Catalunya.

Per tot això, des de l’organització han cregut convenient incorporar a Francesc Sánchez Carcassés com a nou director artístic de la Cantada d’Havaneres. Un esdeveniment que enguany tindrà lloc el 4 de juliol amb la 54a edició.

Podeu escoltar l’entrevista que hem matingut amb el periodista al voltant del seu retorn al capdavant de la Cantada d’Havaneres a l’enllaç.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *