Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Francesc Almagro, nou Defensor del Ciutadà de Palafrugell

Escrit per a 1 de Febrer de 2023

En Francesc Almagro Marín va ser nomenat, a la sessió plenària de l’Ajuntament d’aquest passat dimarts, nou Defensor del Ciutadà de Palafrugell, substituint en el càrrec a Josep Esteba i Gelpi. Almagro és un palafrugellenc de 66 anys, que ha estat i és un home molt vinculat al nostre municipi en temes polítics, socials, culturals i esportius.

Francesc Almagro va ser regidor durant diverses legislatures a l’ajuntament de Palafrugell. Almagro va ser empleat de banca i jugador destacat del FC Palafrugell.

Francesc Almagro el 1993

Etapa política

A l’ajuntament, va entrar a l’equipo de govern a finals de desembre de 1983, substituint al regidor socialista Juli Ferrer. En aquests anys va ser regidor d’Hisenda i també tinent d’alcalde d’Esports. Va ser cap de llista pel PSC el 1991, substituint Lluís Medir en les eleccions guanyades per Frederic Suñer. Per aquesta època va exercir de primer secretari de l’agrupació local del PSC. Va deixar la politica activa el 1995, quan el va substituir com a cap de llista Joan Llenas, anant ell de núm. 9 a les eleccions municipals d’aquell any. Al 1999 va anar de núm. 15.

Després d’uns anys d’absència va tornar a la llista presentada per Juli Fernàndez el 2007. Durant força d’aquests anys va compartir plenari amb qui ara substitueix, Josep Esteba i Gelpi, que militava a CiU. El mandat de Josep Esteba finalitza el 28 de febrer, i la d’Almagro ha estat l’única candidatura presentada per ocupar aquest lloc.

Voluntariat

Durant aquests anys ha estat voluntari en diferents estaments. Ha fet de voluntari a la presó de Figueres, a l’arxiu municipal de Palafrugell, i va coordinar el programa Lècxit a les escoles. També va formar part de la junta del Club Atlètic Palafrugell i com a voluntari a la Fundació Pallach.

Programa Lècxit a les escoles

Els diferents partits polítics han donat suport a la seva candidatura per unanimitat Uns han recordat els seus punts en comú, o la seva desconeixença del candidat.

Joan Farré, Ciutadans
Joan Vigas, Alcalde
Juli Fernàndez, PSC
Josep Piferrer. ERC

Esports

Gran afeccionat als esports, ha practicat moltes rutes en bicicleta amb els amics. Recordem que el 2016 va ser nomenat entre els Palafrugellencs de l’Any per la ruta Cap Nord-Palafrugell en solitari en bicicleta. Un total de 56 dies i 5.200 quilòmetres per travessar Noruega de dalt a baix, i tornar a casa pedalant via Dinamarca, Alemanya, Països Baixos, Bèlgica i França. Un parell d’anys abans havia fet la ruta de Calafell a Aranjuez en 21 estapes (2.034 km). Un Defensor del Ciutadà en plena forma.         


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *