Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Francesc Almagro: “La gent, quan es queixa, normalment té raó”

Escrit per el 30 d'Agost de 2023

  • El Defensor del Ciutadà de Palafrugell anima la ciutadania a contactar amb ell quan no estiguin satisfets amb la resposta de l’Ajuntament a les seves peticions
  • Francesc Almagro proposa una moratòria als apartaments turístics “per evitar que alterin la vida futura dels palafrugellencs”

Ja fa mig any que Francesc Almagro és el nou Defensor del Ciutadà de Palafrugell. Es tracta d’una figura independent que té l’objectiu d’acompanyar la ciutadania en les seves peticions i reclamacions a l’Ajuntament. I un dels reptes immediats que s’ha plantejat és donar a conèixer la seva tasca, i que tothom que necessiti la seva ajuda, sàpiga on acudir: “M’ha sorprès que la institució sigui encara tan desconeguda”, assegura en una entrevista a Ràdio Palafrugell.

L’equip del Defensor, format per Francesc Almagro i Nuri Negra, treballa com a enllaç entre la ciutadania i l’Ajuntament, i en molts casos fa la feina de desencallar situacions que no han tingut la resposta que el ciutadà esperava. I posa un exemple:

En aquest sentit, recorda que aquesta setmana s’ha posat en marxa un telèfon per comunicar incidències directament a l’Ajuntament.

Almagro està satisfet de com ha funcionat la relació amb els treballadors i els regidors del consistori aquests primers mesos. I celebra que, sovint, la figura del Defensor té molta autoritat per fer reclamacions.

A més, el Defensor té “accés a tots els treballadors i als expedients de l’Ajuntament, així que trobem resposta ràpid”.

Almagro assegura que, segons la seva experiència, el ciutadà sol tenir raó a l’hora de queixar-se, perquè l’administració sol respondre tard a les reclamacions ciutadanes: “Jo diria que la norma és la que l’administració contesta. El que passa és que també la norma és que contesten bastant tard”.

Almagro demana una moratòria de pisos turístics

Una de les funcions del Defensor del Ciutadà és fer recomanacions d’ofici a l’Ajuntament. En aquest sentit, assegura que una de les peticions que farà properament és sol·licitar aplicar una moratòria perquè, temporalment, no es concedeixin llicències per a pisos turístics al nucli de Palafrugell.

Alerta que, “si no es frena, aniran apareixent pisos turístics com bolets, i això produirà menys oportunitats d’habitatges i transformarà la vida de Palafrugell”.

Almagro assegura que “una població que tingui ganes de tenir un futur per tots els nostres fills no es pot permetre” que els preus de l’habitatge estiguin pujant tant com ho estan fent.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).