Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


“Flamenco Mediterráneo” és el disc debut del guitarrista Carlos Coronado

Escrit per el 23 de Març de 2024

L’àlbum “Flamenco Mediterráneo” és un disc conceptual que tracta d’evocar el paisatge mediterrani i empordanès a través dels diferents pals flamencs. Els ritmes i les estructures flamenques no són més que un marc sobre el qual es construeixen atmosferes. L’artista d’Esclanyà ho explica al programa “Així És La Vida”, amb Rafel Corbí.

La intenció és, en primer pla, paisatgística, suggerint un alzinar a “Font Martina”, una petita cala a “Fandango Mediterrani” o una nit de lluna plena a “Nocturno Tercero”. La influència de la música impresionista és forta, i també s’incorporen elements jazzístics i de música hispanoamericana. Les palmes de Marc López i Pere Martínez aporten el so flamenc, mentre que el violí de Montserrat Martos representa la part més mediterrània i intimista.

Video del primer senzill de l’àlbum, “Oda a la primavera”, dirigit per Ignasi Roqué

Carlos Coronado (Esclanyà, 1998).

Comença a tocar a l’adolescència, seduït al principi per la música rock. Aviat va tenir la possibilitat de mostrar-se en públic a diferents bandes de jazz i rock, i sobretot actuant en duo guitarra i veu. Comença a compondre des d’un principi de forma espontània, i això el porta gradualment a endinsar-se en el flamenc, captivat pels seus ritmes i incorporant la tècnica a les composicions. D’aquesta manera va aconseguir donar-li la forma que faltava a les seves cançons, que sorgien amb naturalitat, sempre inspirat pel paisatge mediterrani i empordanès. 

Concretada la direcció musical de la seva obra, comença a prioritzar les actuacions en solitari i en petit format, sempre interpretant peces o arranjaments propis amb aquest gust mediterrani. Ingressa al Conservatori Superior del Liceu el 2021 de la mà de Manuel Granados per estudiar flamenc, on amplia coneixements i se li obren portes per tocar sovint a tot Catalunya, gràcies a la beca Ferrer Salat. 

Actualment, té diversos projectes en actiu, tocant en solitari, a duo guitarra i veu – combinant cançó catalana i flamenc – i el Trio Tico, un projecte de jazz-flamenc. Ha tocat a l’estranger diverses vegades, portant l’Empordà a Mèxic i França.

Imatge de Ignasi Roqué

Propers Concerts:
27 d’abril, Festival Flors i Violes de Palafrugell.
15, 22 i 29 d’abril i 13 i 20 de maig, Mediterranean Guitar Festival de Lloret de Mar (Església de Sant Romà).
10 de juliol, Festival de Guitarra de Girona, (Espai Cívic Can Gibert).
I amb el Trio Tico: 
12 de juliol, Festival de Guitarra de Girona, (Centre Cívic Ter).
25 de juliol, Festival Ethnocatalonia de Banyoles.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).