Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Ferran Vidal inaugura una exposició de la seva obra i la cedeix a Palafrugell

Escrit per el 23 de Setembre de 2023

  • La mostra conté unes quaranta obres de les diferents sèries coloristes de la producció pictòrica i amb la dona com a protagonista.

Ferran Vidal inaugura l’exposició “L’univers femení de Vidal Planellas” al Museu del Suro i cedeix la seva obra a Palafrugell. La mostra conté una quarantena d’obres de les diferents sèries coloristes i amb la dona com a protagonista.

La pintura de Vidal Planellas consta de figures femenines, fora de la quotidianitat, formades per cossos sinuosos i algunes vegades nues o amuntegades en un context íntim o sensual. Però, tenen unes característiques comunes i singulars com la mirada ferma i dolça i una marca roja de maquillatge sota els ulls.

Les seves obres estan formades per línies segures que transmeten càrrega emocional i estan influenciades per Modigliani i Picasso. El pintor Modest Cuixart ja destacava “la constant recerca de la sensualitat, en un món pletòric de formes, color i glamur” de l’obra de Ferran Vidal.

Ara, ha decidit cedir tota la seva obra a Palafrugell perquè es conservi.

Alguns dels quadres tenen similituds que poden recordar-nos els cartells de la Belle Èpoque per Toulouse-Lautrec amb ballarines del cabaret Moulin Rouge, amb la cigarreta a la mà i lligacames vistoses. També, poden semblar actrius de les pel·lícules americanes dels anys trenta.

Ferran Vidal va començar a dibuixar de petit i va treballar al sector de la moda a Barcelona, fet que es percep amb el seu tipus de traç. Va passar per l’escola Massana i, amb vint anys, va viure a París. Al llarg de la seva trajectòria, ha exposat les obres del glamur femení Art Decó a Amsterdam, Bilbao, ciutats d’Andalusia, Barcelona o Girona.

La inauguració de la mostra serà el dissabte, 23 de setembre a dos quarts de vuit del vespre a la sala d’exposicions temporals del Museu del Suro. Es podrà visitar fins al 22 d’octubre.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).